ADANA (AA) - Adana Çalisma ve Is Kurumu (ISKUR) Il Müdürü Ahmet Karaveli, kendi isini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin hibe projesinden yararlanmalari için 17 Temmuz'a kadar projelerini ISKUR'a sunmalari gerektigini bildirdi.
Karaveli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, engelli ile eski hükümlü çalistirmayan isverenlerden tahsil edilen idari para cezalarindan olusturulan fonla verilecek hibe destegiyle engelli ve eski hükümlülerin kendi islerini kurmasi, engellilerin mesleki egitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarina yardimci olunmasinin amaçlandigini belirtti.
Hibe projesiyle ilgili olarak basvuru sartlarinin ISKUR'un internet sitesinde yayimlandigini aktaran Karaveli, " Projeden faydalanmak isteyen vatandaslarimiz hazirladiklari projelerini 17 Temmuz'a kadar sunmalari gerekmektedir. Kendi isini kurmak isteyen engelli vatandaslarimiza 65 bin liraya kadar ,eski hükümlülere de brüt asgari ücretin 15 katina kadar hibe verilecek. Ilgili vatandaslarimizin basvurularini bekliyoruz."