Adana'da hasta çocuğunun tedavisi için yaptığı birikimi dolandırıcılara kaptırdı

Adana

Adana'da hasta çocuğunun tedavisi için yaptığı birikimi dolandırıcılara kaptırdı

ADANA - Adana'da kendilerini polis olarak tanıttıkları kadının hasta çocuğunun tedavisi için biriktirdiği yaklaşık 900 bin lira değerindeki altın ve doları aldıkları iddia edilen 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Merkez Çukurova ilçesinde ikamet eden Senem K'yi 5 Ağustos'ta telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, "Adınıza çok sayıda banka hesabı açıldı. Birikimlerinizi devlet güvencesine alacağız" diyerek evdeki para ve altınları istedi.

Görüşmenin ardından Senem K, ikametine gelen "sahte polislere" böbrek hastası çocuğunun tedavisi için biriktirdiği yaklaşık 900 bin lira değerindeki altın ve doları verdi.

Bir süre sonra kendisini arayan numaraya ulaşamayan Senem K, dolandırıldığını anlayıp Fatih Polis Merkezine başvurdu.

İhbar üzerine çalışma başlatan Çukurova İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, olaya karıştığını tespit ettiği zanlılardan K.Ç'yi (22) Sarıçam ilçesinde, A.A. (23) ve E.S'yi (48) Kozan ilçesinde yakaladı.

Operasyonda bir miktar para ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan K.Ç. ve A.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, E.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Yurt Dünya 13.08.2025 11:55:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Arçelik'te üst düzey atamalar

2

Adana'da tartıştığı karısını öldüren zanlı tutuklandı

3

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

4

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

5

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

6

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

7

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

8

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu

9

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de temaslarda bulundu

10

Futbol: Trendyol 1. Lig