Adana'da "Kapalı Devre Sulama Sistemi" toplantısı düzenlendi

Adana

Adana'da "Kapalı Devre Sulama Sistemi" toplantısı düzenlendi

ADANA - Adana Ticaret Borsası (ATB) tarafından "Kapalı Devre Sulama Sistemi" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, toplantının açılışında, damla sulamanın yerinde bir yöntem olduğunu, yağmurlama sistemiyle de toprağın korunabildiğini ifade etti.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç de toplantıda alınacak kararların bölge tarımının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Su kaynaklarının sadece doğal değil, aynı zamanda stratejik bir gelecek garantisi olduğunu anlatan Bilgiç, "Barajlarımızın doluluk oranı özellikle son yıllarda kritik seviyelere düşmüş, açık kanaletlerle vahşi sulama maalesef hala devam etmekte. Ne yazık ki bu tabloyu tersine çevirecek büyük ölçekli yatırımlar henüz somutlaşamamıştır. Bu nedenle bizler bu konuyu sadece teknik bir mesele değil, bölgesel tarımın, gıdanın ve refahın sürdürülebilirliği olarak ele alıyoruz. Bu toplantının çıktılarının raporlaştırılarak karar verici mercilere sunulması, bu sürecin en önemli kazanımı olacaktır." diye konuştu.

DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak'ın da bölgenin toprak ve su kaynakları, tamamlanan ve devam eden projeler ile su tasarruf oranlarına ilişkin sunum yaptığı toplantıya, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Cerit, ziraat odaları, sulama birlikleri başkanları, çiftçiler ve üretici temsilcileri katıldı.
 



Bölgeden 25.06.2025 12:50:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı