Adana'da Saimbeyli Belediye Başkanı Gökçe, Meclis Toplantısı'nda darbedildi

Adana

Adana'da Saimbeyli Belediye Başkanı Gökçe, Meclis Toplantısı'nda darbedildi

ADANA (AA) - Adana Büyüksehir Belediyesi Meclis Toplantisi'nda çikan arbede sirasinda darbedilen Saimbeyli Belediye Baskani Mustafa Sahin Gökçe hastaneye kaldirildi.

Büyüksehir Belediye Meclisi'nde bugün düzenlenen toplantida meclis üyeleri arasinda gündem disi maddelerin oylanmasi konusunda tartisma çikti. Tartismanin arbedeye dönüsmesi sonucu saldiriya ugrayan meclis üyesi Saimbeyli Belediye Baskani Mustafa Sahin Gökçe, yaralandi. Gökçe, yakindaki özel bir hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi.

AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay, hastaneye giderek Gökçe'nin saglik durumu hakkinda bilgi aldi.

Ay, çikista gazetecilere yaptigi açiklamada, Meclis Toplantisi'na gündem disi maddelerin getirildigini belirterek gündem disi maddelerin oylanmasindaki hukuka aykiriliga itiraz eden meclis üyelerine Cumhuriyet Halk Partili bir meclis üyesinin saldirida bulundugunu söyledi. Ay, söyle devam etti:

"Bu kavganin her seyden önce Adana'miza yakismadigini ve son derece üzüntü duydugumuzu belirtmek istiyorum. Burada sehrine hizmet etmek isteyen AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerine yapilan saldiriyi kiniyoruz. Burada Saimbeyli Belediye Baskanimiz olan Cumhur Ittifaki'nin Belediye Baskani ve ayni zamanda Büyüksehir Belediyesi Meclis üyemiz olan Mustafa Sahin Gökçe'ye yapilan fiili bir saldiri var. Kendisinin su anda hastanede kontrolleri devam ediyor. Bu olaylari provoke eden ve bu olaylarin Adana'da yasanmasina sebebiyet veren Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar'i siddetle kiniyoruz. Bu olaylarin provokatörüdür. Eskiya Adana'ya hükümdar olamaz. Adana Büyüksehir Belediyesi meclis üyelerine yapilan bu saldirinin bas mimari Zeydan Karalar'i kiniyoruz. Meclis hukuken yönetilir. Burasi 'muz cumhuriyeti' degildir. Adana Büyüksehir Belediyesinin ve Adana'nin itibarini Zeydan Karalar'in yerle bir etmesine asla izin vermeyecegiz. Yapilan bu hukuk disi fiili davranisi da kamuoyunun vicdanina birakiyoruz. Eger burada hem AK Partili hem de Milliyetçi Hareket Partili Adana Büyüksehir Belediyesi meclisi üyelerimizin bir tek kilina zarar gelirse bunun birinci müsebbibi Zeydan Karalar'dir. Bunu açikça belirtiyoruz."

Ay, hiç kimsenin hukukun önünde kendisini tutamayacagini ifade ederek sunlari kaydetti:

"Belediye Baskani yapilan oylamayi saydirmayarak oldu bittiye getirmek suretiyle hukuksuz bir yönetim anlayisini Adana'ya dayatamaz. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Zeydan Karalar'in bu tutumunu da siddetle kiniyoruz. Bunun da hesabini her türlü platformlarda hukuk çerçevesinde sonuna kadar soracagiz. Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti grubuna kalkmis her el ve her sözün siddetle karsisindayiz ve bunlari telin ediyoruz, lanetliyoruz. Bu isi provoke eden Zeydan Karalar'i da önce Adanali vatandaslarimizin vicdanina havale ediyorum, daha sonra hukukun önünde ne gerekiyorsa bunun da mücadelesini sergileyecegiz. Büyüksehir Belediye Meclisi Zeydan Karalar'in babasinin çiftligi degildir, burasi Adana'nin meclisidir."









Yurt Dünya 10.09.2020 17:41:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de devrilen minibüsteki 1 polis yaralandı

2

Antalya'da yabancı uyruklu kadın, evinde ölü bulundu

3

Osmaniye'de sağanak etkili oldu

4

Burdur'da yaşlı bir kadın evinde ölü bulundu

5

Adana'da motosiklet üretim tesisinde çıkan yangın kontrol altına alındı

6

GÜNCELLEME - Adana'da motosiklet üretim tesisinde çıkan yangına müdahale ediliyor

7

Filistin için eylem yapan ABD'li öğrencilere Kahramanmaraş ve Adıyaman'dan destek

8

Isparta'da metruk binada çıkan yangın söndürüldü

9

Adana'da motosiklet üretim tesisinde çıkan yangına müdahale ediliyor

10

Antalya'da falezlerden düşen genç kız yaralandı