Adana'da yaşlı kadını evinde gasbettiği iddiasıyla 3 zanlı yakalandı

Adana

Adana'da yaşlı kadını evinde gasbettiği iddiasıyla 3 zanlı yakalandı

ADANA (AA) - Adana'da, evine girip biçakla korkuttuklari 60 yasindaki kadinin altin bileziklerini gasbettigi gerekçesiyle yakalanan 3 süpheli tutuklandi.

Alinan bilgiye göre, merkez Yüregir Ilçesi Ulubatli Hasan Mahallesi'nde iki katli müstakil evin üst katinda yasayan Serife K'nin evine yüzünde tibbi maske bulunan kisi girdi.

Agzini kapatip biçakla tehdit ettigi kadinin kolundaki 3 altin bilezigi alan zanli daha sonra kaçti.

Kadinin ihbari üzerine Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligi ekipleri çalisma baslatti.

Bölgedeki ev ve is yerlerine ait yaklasik 120 güvenlik kamerasi görüntüsünü inceleyen ekipler, eskalini belirledigi 2 zanlinin Sariçam ilçesindeki bir eve girdiklerini tespit etti.

Adrese operasyon düzenleyen ekipler, zanlilar Veysel A. (20) ve Ilhan K'yi (18) yakaladi, aramalarda bir ruhsatsiz tabanca da ele geçirildi.

- Üçüncü zanli magdurun gelininin kardesi çikti

Gözaltina alinan süphelilerin ifadesi dogrultusunda gasp magduru kadinin gelini olan B.K'nin kardesi Mahmut Ö. de yakalandi.

Mahmut Ö'nün diger zanlilara evin adresini verip Serife K'nin altinlarinin çalinmasini planladigi ileri sürüldü.

Kadinin altinlarini gasbettigi ileri sürülen süpheli Veysel A'nin ifadesinde, olaydan sonra altinlari Mahmut Ö'ye verdigini söyledigi ögrenildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 3 süpheli çikarildiklari nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

- "Beni öldürecegini sandim"

Gasp magduru Serife K, gazetecilere, evindeki koltukta uzanarak televizyonda film izledigi sirada zanlinin açik kapidan içeriye girdigini söyledi.

Zanlinin, bagirmamasi için agzini kapattigini anlatan Serife K, sunlari kaydetti:

"Bir anda elindeki bezi yüzüme bastirmaya basladi. Beni bayiltacagini anlayinca direndim. 'Evdeki degerli esyalari alip, beni de öldürür gider' diye düsündüm. Bogusma esnasinda beni sürükleyip, yüzükoyun yere yatirip, diziyle boynuma bastirdi. Kalp hastasiyim. Beni öldürecegini sandim. Çok korktum. Ona, 'Beni öldürüyorsun.' dedim. Elindeki biçagi gösterip, 'Eger bagirirsan bu biçagi sana saplarim.' dedi. Sonra kolumdaki 4 altin bilezikten 3'ünü aldi, digeri biraz dar oldugu için almakta zorlandi. Basarili olamayinca da almaktan vazgeçti. 'Ne istiyorsan al götür ama beni öldürme.' dedim. Bileziklerimi aldiktan sonra bana, 'Polisi arayip yardim istersen seni öldürürüm.' diyerek tehditte bulunup evden ayrildi."

Öte yandan, süpheliler Veysel A. ve Ilhan K'nin olayin ardindan bölgeden kosarak uzaklasmasi ve bir bakkaldan alisveris yapmalari güvenlik kameralarina yansidi.



Yurt Dünya 25.11.2020 10:43:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

2

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

3

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

4

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

5

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

6

Garanti BBVA CDP'den üç temada "A" alarak sürdürülebilirlikte küresel liderler arasına girdi

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

9

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

10

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı