Adana'daki "Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir" sergisi sürüyor

Adana

Adana'daki "Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir" sergisi sürüyor

ADANA - Adana'da, "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında açılan "Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir" sergisi sanatseverleri ağırlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen festivalin 2025 yılındaki ilk durağı olan kentte, Adana Müze Kompleksi'nde bulunan sergiyi ziyaret edenler ünlü ressam Pablo Picasso'nun çeşitli tekniklerle yaptığı 50 eserini inceleme fırsatı buluyor.

Ziyaret edenlere ayrıca belirli periyotlarla yetkililer tarafından sanatçının hayatı ve eserleri hakkında bilgi veriliyor.

Sergiyi ziyaret edenlerden Aliye Ağca, AA muhabirine, eserleri incelerken büyük keyif aldığını söyledi.

Kendisinin de resimle ilgilendiğini belirten Ağca, "Ben de karakalem ve yağlı boya çalışmaları yapıyorum, resimle ilgiliyim. Avrupa'da da birçok ünlü sergi gezdim ama kendi memleketimde Picasso'nun eserlerini görmek çok heyecan verici. İlk yaptığı resimlerden sona kadar koymuşlar, o gelişmeyi de gösteriyor. Her şey çok güzel. Adana zaten sanata düşkün bir şehir." dedi.

Sergi, 13 Nisan'a kadar gezilebilecek.



Eğitim 8.04.2025 18:25:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

2

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

3

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

4

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

5

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

6

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

7

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

8

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

9

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda

10

Antalya'da Plancia Magna heykeli açıldı