Adanalıların bayramlığı Adana şalvarı

Adanalıların bayramlığı Adana şalvarı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Adana’da terziler, yöreye özgü şalvar siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor. 
Adana’da özellikle kırsal mahallelerde yaşayanların bayramda tercih ettiği bölgeye özgü siyah kumaşlardan işlenen Adana şalvarı için terziler siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor. Kozan ilçesinde de 35 yıldır terzilik mesleğini sürdüren Ramazan Adır, bayrama sayılı günler kala gelen şalvar siparişlerini yetiştirmek için yoğun mesai yapıyor. Siyah dokuma kumaşlar başta olmak üzere sıcak havalarda serin tutma özelliği olan ürünleri şalvara dönüştüren terzi Ramazan Adır, yoğun talep olduğunu kaydetti. Adır, "Özellikle kırsal mahallelerden gelen köylülerimizden yoğun talep var. Günde 5-10 şalvar dikimi yapıyoruz. Gömlek dikimi de yapıyoruz ama Adana şalvarından vazgeçilmiyor. Bu bizim Adana’mızın öz kültürü. Her yerde şalvar var ama bu başka. Bu rahatlık varken neden pantolon giysinler. Pantolon nerede şalvar nerede" dedi. 
Adana şalvarının metresinin 280 TL’ye kadar olduğuna dikkat çeken Adır, Adanalıların bayramlığının bu şalvar olduğunu ifade etti. 
 



Bölgeden 18.04.2023 13:20:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı