Adana'nın Pozantı ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edildi

Adana

Adana'nın Pozantı ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edildi

ADANA - Adana'nın Pozantı ilçesinde CHP tarafından seçim sonuçlarına itiraz edildi.

CHP Pozantı Belediye Başkan adayı Şenol Eroğlu, yazılı açıklamasında, kesin olmayan sonuçlara göre Pozantı Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Ali Avan'ın kazanmasının ardından, geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla ilgili dilekçelerini İlçe Seçim Kuruluna sunduklarını bildirdi.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz üzere seçim süreci demokrasinin temel taşlarından biridir ancak zaman zaman bu süreçte yaşanan aksaklıklar ve hatalar, seçim sonuçlarının güvenilirliğini sorgulamamıza neden olabilir. Bu nedenle Pozantı ilçemizde seçimin, toplam oyun yaklaşık binde 7'si bir farkla sonuçlanması üzerine vatandaşlarımızda oluşan tereddütlerin giderilmesi, adil seçim sonuçlarının ortaya çıkması için itirazımızı İlçe Seçim Kuruluna ilettik. Pozantılı vatandaşlarımızın iradesine ve hakkına sonuna kadar sahip çıkacağımızdan kuşkunuz olmasın."

Ali Avan, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 38,31 oyla Pozantı Belediye Başkanı seçilmişti. CHP adayı Şenol Eroğlu ise kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 37,67 oyda kalmıştı.



Yurt Dünya 2.04.2024 17:45:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Koçfinans 30 yaşında

2

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

3

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

4

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu

5

Anamur ilçesinde 33 dairelik adliye lojmanı yapılacak

6

Antalya'da "Sürdürülebilirlik Akademisi" çalışmaları başladı

7

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

8

Adana'da Seyhan Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi tanıtıldı

9

Prometeon 2025 Dakar şampiyonu Macik ile işbirliğini yeniledi

10

Karmod'dan İngiltere'ye özel hazır konteyner ofis