Adana’nın Bir Kebap Cennetinden Çok Daha Ötesini İçeren Gezi Rehberi

Adana’nın Bir Kebap Cennetinden Çok Daha Ötesini İçeren Gezi Rehberi

Adana denince kuşkusuz akla ilk olarak eşsiz kebapları gelmektedir. Ancak Adana mükemmel bir gastronom turunun ötesinde konuklarına hem doğal güzellikler hem de tarihi yapılar yönünden de zengin seçenekler sunmakta olan bir şehird

Adana denince kuşkusuz akla ilk olarak eşsiz kebapları gelmektedir. Ancak Adana mükemmel bir gastronom turunun ötesinde konuklarına hem doğal güzellikler hem de tarihi yapılar yönünden de zengin seçenekler sunmakta olan bir şehirdir. Siz de her noktasında birbirinden özel yemekler tadacağınız Adana’da, bu durakların arasında eşsiz noktalar keşfetmek isterseniz, bu yazımız tam size göre!

 

Lezzet Turizminin Vazgeçilmez Durağı Adana’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

 

Seyhan Nehri kıyısında Toros Dağları’nın eteklerine kurulu olan Adana, Akdeniz’in tartışmasız en güzel şehirlerinden biridir. Türkiye’nin en büyük 6. şehri olan Adana, ticaret ve kültür merkezi niteliklerine sahiptir. Geçmişten günümüze mutfağı ile hem yerli hem de yabancı turistleri kendisine hayran bırakan bu şehir, elverişli iklimiyle bahar ve kış aylarında da keyifli bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. Şehrin dört bir yanına dağılmış kültürel değerleri ve doğal güzellikleri ile siz de tanışmak isterseniz, Adana gezilmesi gereken yerler listesi tatil öncesi gezi rotanızı oluşturmanızı sağlayacaktır.

Taşköprü Adana’nın sembol yapısı olarak, şehrin tanıtım broşürlerini eşsiz manzarası ile süslemektedir. Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan bu köprü, Seyhan Nehri üzerinde konumlanmaktadır. Roma İmparatoru Hadrian tarafından yaptırılan köprü, hem tarih severler için keyifli bir gezi deneyimi hem de eşsiz Seyhan manzarası ile akıllara kazınmaktadır.

Merkez Park 33 hektarlık geniş alanı ile hem Adana halkının hem de şehre gelen ziyaretçilerin dinlenmek için en çok tercih ettiği noktalar arasında yer almaktadır. Seyhan Nehri’nin iki yakasına kurulan park, 2003 yılından bu yana hizmet vermektedir. Çocuk oyun alanlarından paten pistine, koşu ve bisiklet parkurlarından amfi tiyatroya kadar hoş vakit geçirilebilecek pek çok olanağa sahiptir. Bu seçeneklerinin yanı sıra Merkez Park içerisinde 400.000’den fazla bitki çeşidi bulunmaktadır.

Ulu Camii Ve KülliyesiRamazanoğulları tarafından 16.yy’da inşa edilmiştir. Selçuklu ve Memluk mimarisinin özelliklerini taşıyan bu tarihi yapı, şehrin en önemli dini yapıları arasında yer almaktadır. Siyah ve beyaz mermerlerle inşa edilmiş olan cami ve külliyenin en dikkat çeken noktası, Batı kapısında yer alan yılan kabartmalı kubbesidir. Sabancı Camii’nin yapımına kadar şehrin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Adana Ulu Camii hala ibadete açıktır. Külliye içerisinde caminin yanı sıra günümüze kadar sağlam kalan bölümler, medrese, türbe, saray selamlığı şeklindedir.

Kapıkaya Kanyonu Adana’ya 72 km mesafede ve kendisi ile aynı adı taşıyan köyde yer almaktadır. 200 metre yüksekliğe sahip olan kanyonun ortasından Niğde-Ulukışla'dan doğan Çakıt Çayı geçmektedir.7.250 metre yürüyüş güzergahına sahip kanyon doğa yürüyüşü, yamaç tırmanışı ve fotoğraf çekmek için oldukça elverişlidir.

Kapuzbaşı Şelalesi Kapuzbaşı Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Adana’nın Aladağ ilçesine yaklaşık olarak 55 km mesafede yer alan şelale ve çevresi, sıcak Adana günlerinde serinlemek isteyenler için eşsiz bir doğa deneyimi yaşatmaktadır. Kapuzbaşı Şelalesi Türkiye’nin en yüksek şelalesi olmasının yanı sıra dünyanın da en yüksek ikinci şelalesi olma özelliğine sahiptir.

Büyük Saat Kulesi Seyhan ilçesinin Ali Münif Caddesi üzerinde yer almaktadır. Vali Ziya Paşa tarafından 1881 yılında yapımı başlatılan kule, 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından tamamlattırılmıştır. Prizma şeklindeki saat kulesinin uzunluğu 32 metredir. Heybetli görünümünün yanı sıra Büyük Saat Kulesi tuğladan inşa edilen duvarlarıyla da hayranlık uyandırmaktadır. Bu saat kulesi Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen saat kuleleri arasında en uzunu olma özelliğine sahiptir.

Adana Etnografya Müzesi 1845 yılında Kuruköprü Mahallesi'nde kilise olarak inşa edilmiş bir binada, 1924 yılında hizmete açılmıştır. 1972 yılında ise günümüzde hizmet veren binasına taşınmıştır. 2775 adet etnografik esere sahip olan müze, tarih severler için şehrin en güzel gezi noktalarından birini oluşturmaktadır. Müzenin adı 2016 yılında  "Adana Kuruköprü Kilisesi Anıt Müzesi ve Geleneksel Adana Evi" olarak değiştirilmiştir. Pazartesi günleri hariç, haftanın tüm günlerinde mesai saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

 

Kebap Cenneti Adana’da Mükemmel Lezzetler Tadacağınız Restoranlar

 

Ciğerci Memet Usta Adana’nın en meşhur restoranıdır. Hem eşsiz lezzetleri hem de ekonomik oluşu ile Adana halkının da gönlünde taht kuran işletmede iki kişi fiyat ortalaması 50 TL – 70 TL arasındadır.

Adres: Büyük Saat Yanı 23004 Sk. No: 1 Seyhan, Adana 01020, Türkiye

CikCik Ali, şehirde Adana kebabını en iyi yapan mekanlar arasında yer almaktadır. Menüsünde farklı lezzetlere de yer veren işletmede iki kişi ortalama fiyatlar 45 TL – 70 TL arasındadır.

Adres: Kurtuluş Cd. Sedef Oteli Arkası, Adana, Türkiye

Maki Restoran & Bistro Adana’nın damak çatlatan kebaplarına kısa bir mola verip, şehrin en başarılı sushilerini denemek isterseniz tercih edebileceğiniz bir işletmedir. Japon ve Amerikan mutfaklarından lezzetlere de yer veren işletmede kişi başı hesap ortalaması 65 TL – 150 TL arasındadır.

Adres: Cemal Paşa Mahallesi, Vali Yolu Caddesi, Adana Türkiye

Lagos Balık Restaurant Adana’da deniz ürünleri konusunda iddialı restoranlar arasında yer almaktadır. Mezeleri de beğenilen işletmede iki kişi fiyat ortalaması 200 TL – 300 TL arasındadır.

Adres: Süleyman Demirel Bulv. No:4/A ÇUKUROVA, Seyhan, Adana 01170 Türkiye

Kazım Büfe Adana’nın en meşhur işletmeleri arasında yer alarak, şık restoranlarla yarışır bir hizmet sunmaktadır. Muzlu sütünün ünü şehir sınırlarını aşmış olan işletmede, tost çeşitleri de oldukça beğenilmektedir. Kişi başı fiyatlar 20 TL – 30 TL arasındadır.

Adres: Cemalpaşa Mahallesi, Toros Caddesi Bahadır Apt. D:No.34/B, 01120 Seyhan/Adana

Kaburgacı Yaşar kırmızı etin cenneti olan Adana’da birbirinden özel lezzetleri tadabileceğiniz işletmeler arasında yer almaktadır. Boru kebabı oldukça meşhurdur. Kişi başı fiyatlar 50 TL – 60 TL arasındadır.

Adres: Yavuzlar Mahallesi, 4070 Sk. No: 27 AksantaşToki İş Merkezi, Adana 01220 Türkiye

Kaya Kebap Ve Taş Fırın Lahmacun lezzetli kebaplarının yanı sıra Adana’da lahmacun denince akla ilk gelen adreslerden biridir. Tek çeşitle asla yetinemeyeceğiniz lezzetler sunan işletmede kişi başı fiyatlar 25 TL – 40 TL arasındadır.

Adres: Hurmalı Mah. 34006 Sk. No: 6 Seyhan, Adana 01060 Türkiye

Kebabın cenneti Adana, hem uygun fiyata hem de lezzetli yiyecek hizmetleri ile yemek saatlerinizin dışına çıkacağınız ve gün boyu enfes lezzetler tadacağınız en özel şehirlerimizden biridir. Sadece bu özel lezzetleri denemek için dahi şehre gelenlerin sayısı oldukça fazla iken, Adana Gezi Rehberi bu eşsiz yemek deneyiminizi renklendirecek birbirinden özel gezilecek yer alternatifi sunmaktadır.

Adana’da Eşsiz Lezzetleri Günün İlk Işıkları İle Tatmak İsteyenlere En Özel Kahvaltı Mekanı Önerileri

Adana Hilton SA Restaurant özellikle hafta sonu brunch keyfi için tercih edilmektedir. Lüks ve lezzetli seçeneklere sahip zengin açık büfe kahvaltı için fiyat ortalaması 80 TL – 100 TL arasındadır.

Adres: Sinanpaşa, Hacı Sabancı Blv. No:1, 01220 Yüreğir/Adana

Cafe Van Kahvaltı Salonu birbirinden lezzetli 24 çeşit ürünü ile masanızı donatan, şehrin en keyifli kahvaltı duraklarından biridir. Kişi başı fiyatlar 40 TL – 50 TL arasındadır.

Adres: MahfesığmazMh Önder Apartmanı Altı ( Final Temel lisesi Karşısı, Damar Arıkoğlu Blv., 01170 Çukurova

Petek Pastanesi hafta sonu açık büfe kahvaltı hizmeti ile beğenilen bir işletmedir. Kişi başı fiyatlar 60 TL – 70 TL arasındadır.

Adres: Yurt, Petek, Turgut Özal Blv. No:15 D:Apt. Altı, 01170 Çukurova/Adana

Taş Mekan sunumları, sıcak atmosferi ve doyurucu kahvaltısı ile Adana’da tercih edebileceğiniz bir diğer mekandır. Serpme kahvaltı hizmeti bulunan işletmede fiyatlar 25 TL – 35 TL arasındadır.

Adres: Reşatbey, Merkez, 62003. Sk. No:3, 01120 Seyhan/Adana

Börek Çiğ Adana ziyaretçilerini oldukça tatlı bir mekanda ağırlamaktadır. Bahçesinde de konuklarını kusursuzca ağırlayan işletmede kişi başı fiyatlar 40 TL – 50 TL arasındadır.

Adres: Reşatbey Mahallesi, 62003. Sk. No:4, 01120 Seyhan/Adana

Emirgan Sütiş Park Zirve göl manzarasına karşı, markalaşmış bir işletmede, garantili lezzetler tatmanıza olanak sunmaktadır. Menüden ürünlerinizi kendinizin seçtiği kahvaltı hizmetinde fiyatlar 25 TL – 75 arasında değişebilmektedir.

Adres: Karslı Mah. YSE Cad., 82046. Sk. No:2, 01170 Çukurova

Çiçek Köy doğa ile iç içe bir atmosferde, uzun saatler boyunca keyifle kahvaltı yapmanıza olanak sunmaktadır. Köy ürünlerini tadabileceğiniz işletmede kişi başı fiyatlar 40 TL – 50 TL arasındadır.

Adres: Şambayadı,01170 Çukurova/Adana

 

 

 

 

 

 

 



Yurt Dünya 28.09.2020 16:36:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da bir kişi tartıştığı oğlunu tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı

2

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, trafik denetiminde sürücülerle bayramlaştı

3

Hatay'da Kurban Bayramı öncesi trafik denetimi yapıldı

4

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

5

Mersin'de Kurban Bayramı öncesi trafik denetimi yapıldı

6

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

7

AK Parti Adana İl Başkanlığında bayramlaşma programı düzenlendi

8

Antalya'da kurban pazarlarında satışlar sürüyor

9

Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, bayram mesajı yayımladı

10

Mersin'de Kurban Bayramı öncesinde yolcu otobüsleri denetlendi