Adem Demir YRP’den İstifa Etti

Adem Demir YRP’den İstifa Etti

YRP Osmaniye Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Adem Demir, partisinin yöneticileri tarafından adaylık evraklarının YSK’ya verilmemesi üzerine aday olamamıştı.

Yerel yönetimler seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nin Osmaniye Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Adem Demir, partisinin yöneticileri tarafından adaylık evraklarının YSK’ya verilmemesi üzerine aday olamamıştı. 

Sessizliğini bozan Adem Demir, 18 Ocak 2024 tarihinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından Osmaniye Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyuna tanıtılmıştı. 

Seçim kampanyası süresince yoğun bir tempoyla çalışan Adem Demir, Osmaniye halkının büyük ilgisine ve desteğine şahit olduğunu belirtti. Ancak, seçim sürecinde yaşanan bu aksaklıklar ve parti içindeki tutarsızlıklar nedeniyle partisinden istifa etme kararı aldığını açıkladı.

Demir, yaptığı açıklamada, "İl başkanı ve teşkilat tarafından yalnız bırakılmama rağmen, ailem ve sevenlerimle birlikte gece-gündüz çalıştık. Osmaniye halkının ilgisine şahit olduk. Ancak, il seçim kuruluna yapılan başvurunun yasal sürecin tamamlanamaması nedeniyle adaylığım resmi geçerlilik kazanmadı. Bu süreçte bana destek olan aileme, yakınlarıma ve Osmaniye halkına teşekkür ediyorum." dedi.

Adem Demir'in istifası, Yeniden Refah Partisi içinde de yankı uyandırdı. Parti içinde yaşanan bu gelişmelerin ardından, Osmaniye'de yapılacak yerel seçimlerde partinin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Kamuoyuna duyurulan bu istifa, yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin stratejilerini ve aday belirleme süreçlerini yeniden gözden geçirmesine neden olabilir.

Osmaniye'de siyasi hareketliliğin arttığı bu dönemde, Adem Demir'in istifasının seçmenler ve parti üyeleri üzerindeki etkisi nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.



Osmaniye 13.06.2024 13:22:00 0
Anahtar Kelimeler: Demir İstifa

İlginizi Çekebilir

1

Depremlerden etkilenen Hatay, Adana ve Osmaniye'de mezarlıklar ziyaret edildi

2

Osmaniye'de depremlerde hasar alan ve restorasyonu tamamlanan cami ibadete açıldı

3

Güvenlik görevlisi kaza kurbanı oldu

4

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de öğrenciler karnelerini aldı

5

Osmaniye'den giden ve gelen Hakim ve Savcıların Tam Listesi

6

Ülkücü Camianın Önde Gelen İsimlerinden Ali Erat Göz Yaşları Arasında Toprağa verildi.

7

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası açıldı

8

Osmaniye’de kaza:1 ölü

9

Osmaniye'de çayda balık ölümleri üzerine inceleme başlatıldı

10

Adem Demir YRP’den İstifa Etti