ADEM: MİLLİYETÇİLİĞİ LAFTA OLANLARDAN, BİZİM DEVLET, MİLLET SEVGİMİZİ ANLAMASINI BEKLEYEMEYİZ

ADEM: MİLLİYETÇİLİĞİ LAFTA OLANLARDAN, BİZİM DEVLET, MİLLET SEVGİMİZİ ANLAMASINI BEKLEYEMEYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Milliyetçilik hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Milliyetçilik hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Adem, açıklamasında Uygur Türklerine ve kamu televizyonunda Abdullah Öcalan’ın kardeşinin çıkarılmasına değinerek, “Milliyetçiliği lafta olanlardan, bizim devlet, millet sevgimizi anlamasını bekleyemeyiz” dedi.

 CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Milliyetçilik hakkında geniş kapsamlı yazılı bir açıklama yaptı. Adem, açıklamasında 42 devletin Uygur Türkleri için yazdığı mektuba Türkiye’nin imza atmaması, devlet televizyonlarında kırmızı bültenle aranan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın ve birçok konuya değindi. Başkan Adem, ayrıca iktidar ve ortağının aynı kelimeleri tekrarlayarak olduğu yerde saydığını da ifade etti.

“DÜŞÜK VE KİNDAR BİR DÜŞÜNCE YAPISI”

İl Başkanı Adem açıklamasında:

“Birileri çıkıp hala Milliyetçilikten, Türklükten bahsediyor. Anlam veremiyor insan. Bizleri, Cumhuriyet Halk Partisi’ni de çok çirkin iftiralarla suçluyorlar. Hem de bunu teröre dolaylı yoldan destek vererek, halkın karşısında hiç çekinmeden yapıyorlar.  Bizleri, ‘vatan toprağını PKK/HDP ile paylaşmak isteyen ve onlarla ortaklık güden güruh’ şeklinde tanımlayacak kadar düşük ve kindar bir düşünce yapısıyla.!”

“ÜLKEYİ PAYLAŞMAK İSTEYENLER, DOLAYLI YOLLARLA TERÖRRİSTLERLE BİR ARAYA GELENLERDİR”

“Asıl terörün ortağı kimlerdir, anlatalım. Terörün asıl ortağı dağdan inenlerle halay çekip, terör örgütü lideri, binlerce masum insanın ölümünün sebebi Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuyan ve okutanlarla iş birliği içinde olanlardır. Asıl, vatan toprağını paylaşmak isteyenler, Türkiye’nin en büyük kanalında, bir kamu yayın kuruluşunda, Osman Öcalan’ı çıkararak oy toplamaya çalışanlar ve onların ortaklarıdır. Tüm bunlara rağmen hala iktidarda ortaklık yapmak, bu işlerin bir parçası olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin en büyük düşmanlarıyla, televizyonlarda, meydanlarda dolaylı olarak bir araya gelenlerin Milliyetçilikten bahsetmeye hakkı yoktur.”

“KARDEŞİ AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİL DE, KARDEŞİ ÖLÜRKEN SESSİZ KALAN KİMDEN?”

“Gördük ve görüyoruz. Milliyetçi yaşayanların sesi, Türklüğe yapılan onca işkenceye, soykırıma yükselmiyor. Çok değil bir süre önce 42 ülkenin imzasıyla bir mektup yayınlandı ve Çin’e Uygur Türklerine yaptığı zulmü durdurması için nota verildi. Bu 42 ülke arasında Hristiyanlığın en büyük temsilcileri, daha önce adını bile duymadığınız ada devletleri yer aldı. Ama kim yoktu biliyor musunuz? Türkiye. Türkiye yoktu. Ve ne kadar gariptir ki varlığını Türk Devletine ve Türk Milletine adayan lider Sayın Devlet Bahçeli, en küçük bir açıklama daha yapmadı ortağına karşı. Hani, kardeşi açken tok yatan bizden değil de, kardeşi ölürken sessiz kalan kimden? Bu sorunun cevabını Yüce Türk Milleti vakti geldiğinde verecektir.”

“MİLLİYETÇİLİĞİ LAFTA OLANLARDAN, BİZİM DEVLET, MİLLET SEVGİMİZİ ANLAMASINI BEKLEMİYORUZ”

 “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her zaman ülkemiz, halkımız, milletimiz, Cumhuriyetimiz ve değerlerimiz için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ ve ‘Milletimiz, kuvvetli karakter, sarsılmaz sistem, ateşli milliyetçilik, iktisadî muvaffakiyetlerden doğup çoğalacak imkânlarla da kuvvetlendirilmelidir’ sözlerinin bize verdiği ruh ve bilinçle, mücadele eder ve Milliyetçiliği, Türklüğü yüceltiriz. Ülkemizin tüm değer ve çeşitliliğine saygı duyar tüm halklarını sevgi ve kardeşlikle kucaklarız. Milliyetçiliği şiddet unsurlarıyla birleştirmeden, ülkesinin ve yurttaşının geleceği, refahı ve onuru için kullanır, yaşarız. Milliyetçiliği lafta olanlardan, bizim devlet, millet sevgimizi anlamasını beklemiyoruz” ifadelerine yer verdi.



19.10.2020 17:39:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 firari hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

2

Şehit polis Şimşek'in adı, memleketi Hatay'daki okulda yaşatılacak

3

Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da "Deprem Dirençli İskenderun" söyleşisinde konuştu:

4

Hatay'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

5

Burdur'da otluk ve kavaklık alandaki yangın söndürüldü

6

Mersin'de narenciye balı hasadı yapıldı

7

Adana'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı açık saha tesislerinin toplu açılışı yapıldı

8

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerle sürüyor

9

Hatay'da otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusunu itfaiye kurtardı

10

Bakan Yumaklı'nın katılımıyla Antalya'da orman yangını tatbikatı yapıldı