Adına festivaller düzenlenen Saimbeyli kirazında hasat başladı

Adına festivaller düzenlenen Saimbeyli kirazında hasat başladı

Adına festivaller düzenlenen Saimbeyli kirazında hasat başladı

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde adına festivaller düzenlenen Saimbeyli kirazında hasat başladı. Vatandaşların talebinin her geçen gün arttığı kiraz, tezgahlarda kilogram fiyatı 15 liradan satılıyor.
Saimbeyli’de yaklaşık 2 bin dönüm arazi üzerine ekilen, iklim ve doğa şartları nedeni ile lezzeti diğer cinslere göre çok daha fazla olan kirazda hasat başladı. Ancak kış mevsiminde yaşanan soğuklar nedeniyle kirazda verim düşük. Kilogram fiyatı 15 liradan satılan, büyük çoğunluğu ihraç edilen Saimbeyli kirazında verim düşüklüğüne rağmen vatandaşın talebiyse yoğun.
Kiraz üretici Şahin Yıldıran, kiraz toplamanın zorlu bir mesai gerektirdiğini belirterek, “Ülke ekonomisine destek vermek için çalışmaya devam ediyoruz. Dallarından tek tek toplanması gerekir. 250 kiraz ağacım var. Bu yıl verim çok düşük. Çok lezzetli bir kirazımız var. Kirazımız Rusya ve Irak’a ihraç ediliyor. Obruk suyu ile 2 bin dekar arazide çiftçilerimiz kiraz üretiyor. Kirazımız lezzeti ile herkesin gözdesi” diye konuştu.
Kiraz satıcısı Mesude Yıldıran ise talebin yoğun olduğunu ve kirazın çok beğenildiğini söyledi.


Güncel 10.06.2021 11:01:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

2

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

3

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

4

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı

5

Alanya'da kaçak tütün operasyonu düzenlendi

6

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yöneticilerine etkili iletişim ve liderlik eğitimi verildi

7

Red Bull sporcusu Costa, hareket halindeki trene iniş yapıp yeniden havalandı

8

Mersin'de orman sınırlarındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı

9

Gülsoy müjde vermeye devam ediyor

10

EY Mobilite Tüketici Endeksi'nin yeni sayısı yayımlandı