Adıyaman Nar’ını Türkşeker Tarım satın alacak

Adıyaman Nar’ını Türkşeker Tarım satın alacak

Adıyaman Nar’ını Türkşeker Tarım satın alacak

Türkşeker Tarım A.Ş., Adıyaman’da son yıllarda üretiminde büyük artış sağlanan nardan 4 bin 500 ton satın alacak.
Buğday, arpa ve özellikle tütüne alternatif ürünler arasında kentte son yıllarda ekilen nar yetiştiriciliği Türkiye’de ilk 10 il arasında yer alıyor.
Adıyaman’da son beş yılda üretimde 4 bin ton seviyelerinden 17 bin tonu aşan bir pazar payına sahip oldu. Türkşeker Tarım bu konuda Adıyaman’daki gelişmeleri takip ettikten sonra aldığı karar ile Adıyaman’dan nar alımına başlayacak.
Türkiye’de, şeker pancarı dışında hububat, mısır, ayçiçeği, patates domates gibi alımlara da başlayan Türkşeker Tarım , Adıyaman’da nar üretimi yapan üreticilerden 4 bin 500 ton nar alımı yapacak.
Adıyaman’da nar üretimi yapan çiftçiler ise, kararın alınmasında büyük çaba gösteren yetkililere teşekkür ederek, “Bu çalışmanın Adıyaman’da yapılmasına vesile olan, Türkşeker Tarım Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz’e ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’a Adıyaman nar üreticileri olarak teşekkür ederiz” diye konuştu.


Güncel 24.09.2020 16:35:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Orman Bölge Müdürü Etli, Osmaniye'de iftar programına katıldı

2

Antalya'da koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi

3

Adana'da belediye otobüsüyle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

4

Gülnar Belediye Başkanı Önge'den iftar programı

5

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasından iftar programı

6

Adana'da Yeşilay gönüllüleri iftarda buluştu

7

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özdemir, ESOB başkanlığına adaylığını açıkladı

8

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

9

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

10

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı