Adıyaman’da 1 milyon TL’Lik sahte rapor vurgunu

Adıyaman’da 1 milyon TL’Lik sahte rapor vurgunu

Adıyaman’da 1 milyon TL’Lik sahte rapor vurgunu

Adıyaman’da polis usulsüz şekilde 1 milyon TL’lik hasta bezi raporu çıkaran ve hasta bezi satışı yaptığını göstererek SGK’yı dolandıran şebekeye operasyon düzenledi. Medikal firma ve devlet hastanesi çalışanlarının da aralarında bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Adıyaman’da usulsüz şekilde hasta bezi raporu çıkaran ve hasta bezi satışı yaptığını göstererek SGK’dan rapor ücretlerini alarak kamuyu zarara uğratan şahıslara yönelik Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda sahte sağlık raporu hazırladığı ileri sürülen devlet hastanesinin bilgi işlem birimi çalışanları, ile hasta bezi satışı gösteren medikal firma çalışanları ile aracıların arasında yer aldığı toplam 9 kişinin ev iş yerlerinde arama yapıldı. Operasyonlarda İ.H.Ö., M.E.F., M.F., M.E., M.A.A., S.F., S.F., Y.F. ve M.M.F. isimli şahıslar gözaltına alındı. Emniyete götürülen ve burada işlemleri tamamlanan 9 şahıs, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde alınan sağlık raporlarının ardından Adıyaman Adliyesine sevk edildi.
Öte yandan 800 TL değerinde sahte banknot, hasta bezi satıldığına dair düzenlenmiş faturalar, çeşitli hastanelerce düzenlenen malzeme ve malzeme muafiyet sağlık kurulu raporları, SGK’ya gönderilen hasta bezi faturaları, farklı şahıslara ait telefon ve T.C kimlik numaralarının bulunduğu el yazılı isim listeleri, farklı şahıslara ait bilgi ve hesapların olduğu 3 adet ajanda, 4 adet telefon ve 1 adet diz üstü bilgisayardan oluşan dijital materyaller, ele geçirilmişti.
Toplamda 1 milyon TL’lik vurgun yapıldığı öğrenilirken konuyla ilgili soruşturma sürüyor.


Yurt Dünya 16.12.2022 10:45:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

2

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

3

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

4

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

5

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

6

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

7

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

8

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

9

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı

10

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara taş atan şüpheli yakalandı