ADÜ Öğretim Görevlileri Turizm Paneline katıldı

ADÜ Öğretim Görevlileri Turizm Paneline katıldı

ADÜ Öğretim Görevlileri Turizm Paneline katıldı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim görevlileri, Turizm Haftası dolayısıyla Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Didim Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele katıldı.

Panele, Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. M. Umut Tuncer, Didim MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Metin Polat, akademik personel ve öğrenciler katılım sağladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. M. Umut Tuncer, 2019 yılında Türkiye’nin turizm anlamında Dünyada 6. ülke olduğunu belirterek 2022 yılının turizm açısından iyi başladığını aktardı. Didim’in bakir koyları, havası, denizi ve düz alanlarıyla gelecekte turizmde çok iyi yerlere gelebilecek bir yapısı olduğunu ifade eden Doç. Dr. Tuncer, “Bu anlamda Aydın’a gelen turist sayısının 3-4 milyona çıkması için otel ve turizm yatırımları gerekli. Bu anlamda 2022 yılı itibariyle özellikle Didim, İngiliz turistleri ağırlamaya başladı. Bu noktada sayının daha da artması için tesislere ihtiyaç var. Tesisler artınca da bu sektör için personel gerekli; personelin artması istihdama katkı sağlayacaktır” dedi.

Panelde, Öğr. Gör. Buse Arasıler ve Öğr. Gör. Mehmet Taş konuşmacı olarak yer aldı. Öğr. Gör. Şef Mehmet Taş, ‘Didim’in Gastro-Turizmi: Yerel ve Yöresel Lezzetler’, Öğr. Gör. Buse Arasıler ise ‘Didim’de Yat Turizmi ve Marinalar’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Panel, ADÜ Öğretim Görevlilerine teşekkür plaketi verilmesiyle son buldu.


Güncel 25.04.2022 10:07:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

2

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

3

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

4

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

5

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

6

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu:

7

Alanya'da yaklaşık 20 aracın lastiklerinin kesilmesi güvenlik kamerasında

8

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Doğurganlığın Korunması Sempozyumu" gerçekleştirildi

9

Antakya Belediye Başkanı Yapar, vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına davet etti

10

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara zarar veren zanlı tutuklandı