ADÜ Öğretim Üyesi Yanardağ’ın ’Dünyada ve Türkiye’de Ulusal Varlık Fonları’ adlı kitabı yayımlandı

ADÜ Öğretim Üyesi Yanardağ’ın ’Dünyada ve Türkiye’de Ulusal Varlık Fonları’ adlı kitabı yayımlandı

ADÜ Öğretim Üyesi Yanardağ’ın ’Dünyada ve Türkiye’de Ulusal Varlık Fonları’ adlı kitabı yayımlandı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Yanardağ’ın ‘Dünyada ve Türkiye’de Ulusal Varlık Fonları’ adlı kitabı yayımlandı.

Doç. Dr. Özgür Yanardağ, Dünyada ve Türkiye’de Ulusal Varlık Fonları adlı kitabında ülkelerin günümüzde büyümelerini ve kalkınmalarını sağlamak için merkezi unsurlardan biri haline gelen ulusal varlık fonlarını, iktisadi birimlerin zamanlararası faydalarını, gelirlerini, refahlarını nasıl maksimize edeceğini, etmesi gerektiğini dünya ve Türkiye açısından incelediğini ifade etti.

Kitapta özel olarak ulusal varlık fonları ile zamanlararası fayda maksimizasyonu, asimetrik bilgi, ahlaki seçim ilişkisini, COVID-19 pandemisi dönemi dahil dönemler arası ulusal varlık fonlarının gelişimini, bunların içinde dünyanın en dikkat çekici örneklerinden Norveç’in ’İskandinav Refah Rejimi’ çerçevesindeki ulusal varlık fonlarının gelişimini analiz ettiğini aktaran Doç. Dr. Özgür Yanardağ, “Kitapta, Türkiye Varlık Fonunun yapısını ve gelişimini mercek altına alarak politika önerileri yer alıyor. Ayrıca kitap ile dünyada ve Türkiye’de Ulusal Varlık Fonları’nın geçmişte, günümüzde ve gelecekte iktisadi birimleri bireyler, hane halkları, firmalar ve devletleri nasıl etkileyeceğini analiz etmek amaçlanıyor” dedi.


Güncel 1.09.2022 10:57:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

2

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

3

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

4

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

5

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

6

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

7

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

10

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi