ADÜ’de ‘Taşların Dili’ sergisi, sanatseverlerle buluştu

ADÜ’de ‘Taşların Dili’ sergisi, sanatseverlerle buluştu

ADÜ’de ‘Taşların Dili’ sergisi, sanatseverlerle buluştu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen ve Sanatçı Ahmet Keleşoğlu tarafından hazırlanan ‘Taşların Dili’ sergisinin açılış töreni Atatürk Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleşti.

Serginin ADÜ’de 2023 yılında gerçekleşen ilk etkinlik olmasından duyduğu mutluluğu ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Sanatın, yerli ve milli eksende ilerlemesi toplumsal açıdan büyük bir gurur ve teşvik edici bir özgüveni ortaya çıkartmıştır. Bu amaçla toplumda sanat ve sanatçıya verilen değer her geçen gün artmaktadır" dedi.

Serginin en büyük özelliğinin, eserlerin tamamının deniz kenarından toplanan doğal taşlardan oluşması olduğunu söyleyen Ahmet Keleşoğlu, “Barınaklar yapıp içine girdiğimiz, duvarlar örüp kendimizi koruduğumuz, üzerine basıp yollarda yürüdüğümüz taşlar ve sonunda başucumuzda sonsuza dek bizi bekleyen taşlar, yaşamımızın tam bir parçasıdır aslında. Taşların farklı şekillere dönüşerek yaşamın bir parçasıymış gibi hareketlenmesi beni çok mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e sergide bulunan tüm tasarımları ve ortaya çıkış hikayelerini anlatan Ahmet Keleşoğlu’nun sergisi, 2-6 Ocak 2023 tarihleri arasında fuaye alanında sanatseverlere açık olacak.


Güncel 2.01.2023 16:56:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

2

Adana'da kaybolan kadın için arama çalışması başlatıldı

3

Kahramanmaraş'ta silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

4

Hatay'da çocuklar için teravih namazı sonrası etkinlik düzenlendi

5

Amed Sportif Faaliyetler-Serikspor maçının ardından

6

Milli judoculardan Ümitler Avrupa Kupası'nda 2 madalya

7

Antalya'da evde çıkan yangın hasara neden oldu

8

Antalya'da ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü

9

Hatay'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 5 şüpheli tutuklandı

10

Hatay'da Yeşilay Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi