AFAD tarafından Çermik’te kamp kurularak farkındalık eğitimi verildi

AFAD tarafından Çermik’te kamp kurularak farkındalık eğitimi verildi

AFAD tarafından Çermik’te kamp kurularak farkındalık eğitimi verildi

Afet ve Acil Durum (AFAD) Diyarbakır İl Müdürlüğü ve Çermik Kaymakamlığınca 2021 afet farkındalık eğitimi yılı nedeni ile yapılan protokol çerçevesinde 26-28 Ekim 2021 tarihleri arasında imzalanan protokolle Çermik ilçesinde eğitim kampı başladı.
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarındaki personellere ve halka afet farkındalık eğitiminin yanı sıra ilçe jandarma komutanlığı ve özel güvelik personellerine ise afet farkındalık ve çadır kurma eğitimleri verilmeye başlandı. Çermik ilçesinde ikamet eden, AFAD gönüllüsü başvurusu yaparak online eğitimi bitiren 20 temel AFAD gönüllüsüne ise 2. modül eğitimi, ilçede kurulan kamp alanında start aldı. Diyarbakır’da AFAD ekipleri ile organize bir şekilde çalışan temel AFAD gönüllü sayısı 6 bin 331, AFAD’ın destek gönüllü sayısı ise son eğitimlerle 240 kişiye yükseldi.
Çermik’te devam eden eğitim hakkında açıklama yapan AFAD gönüllüsü Bilal Çelikten; "İlçemizde AFAD gönüllüsü olmak isteyen bizlere, buraya kadar gelip kapımızın önünde bize eğitim desteği vererek, destek AFAD gönüllüsü olmamıza katkı sağlayan Diyarbakır İl AFAD Müdürlüğü ve ekiplerine teşekkür ederiz" dedi.


Güncel 27.10.2021 10:02:20 0

İlginizi Çekebilir

1

ATP Yazılım ve Menulux'ten İşbirliği

2

Gıda okuryazarlığının eksikliği sofradaki riski artırıyor

3

Adana'da işçi servisinin camını kaskla kıran motosikletli adli kontrol şartıyla salıverildi

4

Maxion İnci'ye Chery'den "Yurtdışı Mükemmel İş Birliği Tedarikçi Ödülü"

5

Adana'da devrilen otobüsteki 8 kişi yaralandı

6

Alanya'da iki grup arasında çıkan kavgada 7 kişi yaralandı

7

Hatay'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

8

Adana'da ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu kız çocuğu aranıyor

9

Hatay'da hırdavat dükkanında çıkan yangın hasara neden oldu

10

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı