Afet sonrası osmaniye’nin imar planı hazır

Afet sonrası osmaniye’nin imar planı hazır

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için hazırlanan projede sona gelindiğini belirterek, “Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı hazırladık. Bu çalışmayı en kısa sürede gerçekleştirerek inşallah Osmaniye’mizi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi. Başkan Kara, ayrıca Türkiye'de afet sonrası planlama çalışmasını yapan ilk belediyenin de Osmaniye Belediyesi olduğunu kaydetti. 
Osmaniye Belediyesi Nikâh Salonunda düzenlenen toplantıya inşaat sektörü temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı. BM – HABİTAT Kıdemli Uzmanı, Deprem Mühendisliği Uzmanı Dr. Mehmet Emin Akdoğan, Kentsel Tasarımcı Doç. Dr. Mete Başar Baypinar, A Karne Gurubu Yetkilisi Yüksek Şehir Plancısı Uluay Koçak Güvener ile Yapay Zekâ ve Sürdürülebilir Akıllı Teknolojiler Uzmanı Enes Koçak birer sunum yaparak, afet sonrası planlama çalışmalarını aktardılar. 
AFET SONRASI İMAR PLANINI HAZIR HALE GETİRDİK
Açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Kadir Kara, 6 Şubat’ta yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin Osmaniye’de de çok ciddi anlamda yıkımlara ve can kayıplarına sebebiyet verdiğini belirtti. Başkan Kadir Kara, depremler nedeniyle çok büyük bir şok yaşandığını ve yaşanan bu şok neticesinde, bütün Türkiye ve özellikle deprem bölgesinin “bundan sonrası ne olacak?” sorusunu sorduğunu belirterek, “Bizde kendi kendimize bu soruyu soruyorduk. Osmaniye'de nasıl bir yaşam sürdürülecek? Bu yaşam şartları nasıl olacak? Bu yaşam şartlarının olması için gereken koşullar nasıl değerlendirecek? Diye. Bizde bu sorunun cevabını aranmak üzere yola çıktık. Konuyu değişik platformlarda dile getirdik, araştırdık ve bugün geldiğimiz noktada Afet Sonrası Osmaniye’nin İmar Planını hazır hale getirdik.” Diye konuştu. 
DEPREM SONRASI NORMAL HAYATA DÖNÜŞ İÇİN AYRET GÖSTERDİK
Depremlerin ardından vatandaşların yaşamlarını sürdürebilmeleri için mücadele verdiklerini ve yardımlarda bulunduklarını kaydeden Başkan Kara, “Kendi imkanlarımızla yetebildiğimiz kadarıyla, devletimizin hükümetimizin bize, Osmaniye’ye intikal ettirmiş olduğu yardımlarla ve belediye imkanlarıyla Osmaniyeli hemşerilerimize biz elimizden geldiğince fırsatlalar ve imkanlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştık. Ve onları bir an önce normal hayata döndürme noktasında devletimiz ve yerel yönetim olarak da belediyemiz hep birlikte gayret gösterdi. Bu gayreti gösterirken diğer taraftan da bundan sonrası ne olacak? Yani, şehir yıkılıyor, şehrin bir bölümü yıkıldı, Osmaniye'mizde yıkılan, yıkım sayısı çok ciddi bir rakam, küçümsenecek bir rakam değil. Dolayısıyla Osmaniye'nin yeniden bir imar ve inşaya ihtiyacı var dedik. Bu sebeple biz değerli arkadaşlarımızla birlikte oturduk, tartıştık, değerlendirme yaptık, bakanlıkla görüştük. İlgili mercilerle görüştük. Bizim bir şansımız vardı, biz depremden önce Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi önderliğinde yürütülen Birleşmiş Milletler HABİTAT kuruluşuyla ilgili, Ortadoğu ve Asya Direktörü, Türkiye Direktörü Mehmet Emin beyle beraber Osmaniye'ye geldiler, üç belediyeyle protokol, çerçeve anlaşması imzalandı. HABİTAT, hem finans açısından hem de ihtiyaçların belirlenmesi, insanlara sunulabilmesi konusunda görev yapan bir kurul. Biz onlarla geçmişte, depremden yaklaşık bir iki ay önce bir anlaşma imzalamıştık. Anlaşma imzalamamızın faydasını biz bu depremde gördük. Neden gördük, yapılan bu çalışmayı biz Birleşmiş Milletler HABİTAT’la beraber yaptık ve HABİTAT ile birlikte bu süreci yönettik.” Diye konuştu.
TÜRKİYE’DE YAPAN İLK BELEDİYE OSMANİYE
Türkiye'de bunu yapan ilk belediyenin Osmaniye Belediyesi olduğunu altını çizen Başkan Kadir Kara, “Başka hiçbir deprem bölgesinde bu haritayı yapan belediye yok. Bunun net olarak ifade ediyorum. Ama ilk defa Türkiye'de afet sonrası planlama çalışmasını yapan Belediye Osmaniye Belediyesidir. O yüzden de ben bu çalışmayı yapan saygıdeğer hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Kadir Kara konuşmasının sonunda, “Projemizi en kısa sürede gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuştururuz” dedi. Afet Sonrası Osmaniye’nin İmar Planı, toplantının sonunda belediye meclisinin, tüm siyasi parti üyesi meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.



Osmaniye 9.10.2023 16:21:00 0
Anahtar Kelimeler: sonrası osmaniye’ planı hazır

İlginizi Çekebilir

1

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

2

Osmaniye'de Bahar Temizliği

3

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor

4

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

5

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

6

Osmaniye'de uçurtma şenliği

7

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

8

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

9

Hemşehrimiz Şehit Oldu

10

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı