Afgan göçmenlerin 800 dolarla başlayan umut yolculuğu Afyonkarahisar’da bitti

Afgan göçmenlerin 800 dolarla başlayan umut yolculuğu Afyonkarahisar’da bitti

Afgan göçmenlerin 800 dolarla başlayan umut yolculuğu Afyonkarahisar’da bitti

Afyonkarahisar’da yakalanan 5 Afgan göçmen olayının detayları ortaya çıkarken, göçmenlerin İran’daki insan kaçakçılarına kişi başı 800 dolar verdikleri ve Van’dan Türkiye’ye giriş yaptıkları öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, Bolvadin ilçe girişi Akcan Parkı civarında oluşturulan kontrol noktasında uygulama yapan polis ekipleri ardı ardına giden 26 AEF 115 ve 11 TE 557 plakalı araçların durumundan şüphelenerek araçları durdurdu. Araçtaki şahısların kimlik sorgulamalarını yapan polis ekipleri N.M, A.S, A.R., M.K. ve A.R, isimli şahısın Afganistan uyruklu olduklarını ve yurda kaçak yollardan giriş yaptıklarını belirledi. Şahıslarla birlikte araçta bulunan ve Türk vatandaşı olan E.K., M.Ş.K., C.K. ve M.İ., isimli şahısları gözaltına aldı. Yakalanan şahıslardan Afganistan uyruklu olanlar kaçaklar işlemlerinin ardından Afyonkarahisar İl Göç İdaresi’ne teslim edilirken, göçmen kaçakçılığı ile suçlanan Türk vatandaşları ise adliyeye sevk edildi. Çeşitli suçlardan bazılarının sabıklarının da olduğu belirlenen şahısları çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Afgan uyruklu vatandaşların mahkemede verdiği ifadelerinde ise “Yakalanmadan 10 gün önce kaçak yollarla Türkiye’ye girdik ve İran’daki tanıdıklarımıza bizi Türkiye ye sokmaları için para verdik. Türkiye’ye geçince bir araç alarak parayı İran’daki şahsa teslim ettik. Ardından Van’dan bindik bunlara yolda 3-4 araç değiştirerek geldik” dedikleri belirlendi.


Yurt Dünya 13.10.2021 12:01:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da öğretmenin geliştirdiği patentli uygulama okullarda tasarruf sağlıyor

2

Karaciğer hastası, Adana'da ablasından yapılan nakille hayata tutundu

3

Hatay İl Emniyet Müdürü Yılmaz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

GÜNCELLEME - Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

5

Mersin'in Silifke ilçesinde fırtına etkili oldu

6

Hataylı "Yaşayan İnsan Hazinesi", ipek böceği yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasını istiyor

7

Antalya, turnuva ve kamplara yaptığı ev sahipliğiyle dünya okçuluğunun merkezi oldu

8

Narenciyenin gen merkezindeki "Turunç Yolu", görsel şölen sunuyor

9

Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

10

Sağlıklı midede asitli gıdalar tek başına sorun yaratmıyor