Afganistan’dan tahliye edilen kadın ABD uçağında doğum yaptı

Afganistan’dan tahliye edilen kadın ABD uçağında doğum yaptı

Afganistan’dan tahliye edilen kadın ABD uçağında doğum yaptı

Afganistan’dan tahliye edilen Afgan kadın, ABD kargo uçağında doğum yaptı.
Taliban’ın ülkede kontrolü ele geçirmesinin ardından, Afganların ülkeden kaçışı devam ediyor. ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Taliban’dan kaçan Afgan bir kadının uçuşun ikinci ayağı olan Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’ne iniş yapan ABD’ye ait C-17 kargo uçağında doğum yaptığı belirtildi.
Açıklamada, hamile kadının kabindeki düşük hava basıncı nedeniyle komplikasyonlar yaşamaya başladığı ifade edilerek, "Uçak Komutanı, kabindeki hava basıncını arttırmak için uçağın alçalmasına karar verdi, bu da annenin hayatını kurtardı" denildi.
Uçağın hava üssüne inmesinin ardından, Hava Kuvvetleri’ne bağlı sağlık ekibinin uçağa gelerek bebeğin doğumunu gerçekleştirdiği. Anne ve bebeğin doğumdan sonra, yakındaki bir sağlık merkezine nakledildiği ve durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçtiğimiz hafta Afganistan’dan 2 bin 500’ü ABD vatandaşı olmak üzere 17 bin kişinin tahliye edildiğini açıklamıştı.


Güncel 22.08.2021 12:52:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de, otoyolda motosiklet yarışı yapanlara 430 bin TL ceza

2

Osmaniye’de terör ve aranan şüphelilere operasyon: 3 tutuklama

3

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Osmaniye’de öğrencilere tanıtıldı

4

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Arçelik'ten öğrencilere tasarım işbirliği

5

EY Türkiye Vergi Maratonu 2026'nın başvuru dönemi açıldı

6

Taypa Tekstil tasarım ve AR-GE belgelerini aynı çatı altında topladı

7

Osmaniye'de motosikletleriyle yarış yapan ve bu anları sosyal medyada paylaşanlara ceza kesildi

8

Isparta'da meyve bahçelerinde budama yapılıyor

9

Isparta'nın gül bahçelerinde hasat öncesi budama mesaisi yapılıyor

10

Alanya'da 1 kişinin öldüğü trafik kazasına karışan sürücü tutuklandı