AGD'DEN 'MEKKE'NİN FETHİ’ RÜZGÂRI 

AGD

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da ”Mekke’nin fethi; Anadolu Gençlik Derneği tarafından,  şanına yakışır programlarla yurdun dört bir yanında yâd edildi.

Türkiye’nin 81 ilinde ve 600 noktada büyük coşkuyla kutlanan "Mekke’nin Fethi’nin 1389. yılı etkinlikleri ilimiz Hatay’da 3 ilçede ve bölgemizin tanınan ismi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’ın konuşmacı olarak katıldığı Adana’da ki programa binlerce kişi katıldı. 

Kur’an ziyafetleri, konserler, sinevizyon ve mehter gösterileri ile Siyer-i Nebi sınavında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. 

Antakya’da AGD Hatay Şube Konferans Salonu’nda, Adana’da Menderes Kapalı Spor Salonu’nda, İskenderun’da Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda, Payas’ta Selim Şahin İlkokulu Konferans Salonu’da gerçekleşen etkinlikler yoğun katılımla gerçekleşti.

Yurt içi ve Yurt dışında katılımcılarında yer aldığı etkinliklerde, Antakya’da Adapazarı Müftüsü Hamit Albayrak, Adana’da Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Filistinden özel Misafir Hamas Gençlik Lideri Yasser Alashi, İskenderun ve Payas’ta Diyanet İşleri Uzmanı Ömer Aydın birer konuşma yaptı. 

Adana Menderes Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programda Mekke’nin Fethi’nden günümüze mesajlar veren Doç. Dr. Necmettin Çalışkan  Mekke’nin Fethi’ni anlamak; içimizdeki putları yıkmakla mümkündür diyerek Şunları Söyledi; 

Mekke, İslam tarihi boyunca değil insanlık tarihi boyunca İslam’ın merkezi olmayı sürdürmüş bir şehirdir. Ancak bilmeliyiz ki bizle ne kadar çok Anadolu coğrafyasının insanlarıysak o kadar Doğru Türkistanlı, Bosnalı, Filistinliyiz. Kardeşlerimizin bulunduğu yerler arasında ayrım gözetirsek gerçek manada Mekke’nin Fethi’ni anlamış olmayız. Müslümanlar top yekûn, tek millet olarak bir ümmettir.  En iyi toprak insanın dinini en iyi yaşadığı yerdir. 

Evet, Mekke Fethedildi, gaye idi ama esas olan Mekke’nin Fethi’nden bugüne almamız gereken mesajlardır. Mekke’nin Fethi’ni anlamak; içimizdeki putlarımızı yıkmakla mümkündür. Irkçılığın zirve yaptığı, emanetin, adaletin, iyiliklerin yok olduğu bir dönemde ne mutlu sizlere ki bu uğurda hak ve hakikat mücadelesi veren insanlar olarak bu gece buradasınız. Nice gerçek fetihlere, kalplerin fethedildiği mutlu ve umutlu yarınlara ulaşmak niyetiyle, Rabbim hepimizi fethin gerçek anlamını bilen, Peygamberimizin hayatını kendisine örnek alanlardan eylesin” diye konuştu 

“İSRAİL, DİRENEN FİLİSTİNLİLERİ TUTUKLAYIP İŞKENCE EDİYOR”

Hamas Gençlik Lideri Yasser Alashi de Siyonist İsrail’in, direnen Filistinlileri tutuklayıp işkence ettiğini belirterek, “Filistinliler, şehit ediliyor, zindanlara atılıyor, gençlerin Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarına izin verilmiyor, evleri gasp ediliyor ve daha nice zulümler yaşanıyor.

Bu zulmün bitmesi için sizlerin hepimizin bir şeyler yapması lazım. Ümmetin şerefi Filistinlilerle birlikte olmaya destek olmaya gayret etmeliyiz. Evlerimiz her ne kadar yıkılsa da Allah’ın izni ile Filistin’e döneceğiz, Filistin’i yeniden inşa edeceğiz. Ya Rabbi hepimize Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı nasip eyle ve zaferi yaşat” diye dua ederek konuşmasını tamamladı. 

Antakya'da düzenlenen programa da yoğun ilgi vardı. Derneğin konferans salonunu tıka basa dolduran misafirlere güzel bir gece yaşatıldı.  İlk dakikadan son ana kadar ayakta dahi takip edilen program Abdullah Yasin REHAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Fetih suresinin okunduğu tilavetten sonra ilçe başkanı Mehmet İNCECİK açış konuşmasını yaptı. Davetlilere derneğin faaliyetleri ve misyonundan bahseden İncecik, Mekke’nin fethedilmesi konusunda da şunları söyledi;

"Medine'de İslam devletini kurup hem kendisi hem de ashabı rahata kavuştuğu halde Müslümanları rahatsız eden manevi huzursuzluklar vardı. İnsanlık tarihinin ilk mabedi, Müslümanların kıblesi Kabe, o zaman Küfrün ve şirkin merkezi Mekke olarak müşriklerin elinde, zalimlerin idaresi altında idi. Allah'ın tek olduğu gerçeği ihlal edilmiş sahte ilahlara tapınılan merkez haline getirilmişti ve Mekke, mutlaka fethedilmeliydi.

2019 un son gecesini idrak eden bizler de zulmün merkezi olan Siyonist ve emperyalist şehirleri fethetmeyi düşünmeli, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta ve zulmün olduğu her yerde fetih için çalışmalıyız. Bunu yapmazsak Yusuf peygamberi kuyuya atan kardeşlerinden bir farkımız kalmaz" dedi 

Programa konuşmacı olarak katılan Adapazarı Müftüsü Hamit Albayrak konferans konuşmasında;

Türkiye’nin her ilinde bugün şer kanalları ve ne yazık ki tasvip etmeyeceğimiz olumsuzlukların yaşandığı bugünde şuurlu Müslüman görüntüsü ile buradasınız, bu programı hazırlayan ve bizi buluşturan Anadolu Gençlik Derneği’mize ve Milli Gençlik Vakfı’mıza teşekkür ediyorum. 

Bugün dünyanın her yerinde mazlum kanı akarken bizler eğlenemeyiz. Sizler, bir mananın, değerin bir milat olan Mekke’nin Fethi’ni idrak ediyor, yeniden dirilişimize verilse olmasını anlamak için buradasınız sizleri tebrik ediyorum.

Fetih hareketlerinden öğreniyoruz ki Müslüman için mekân sınırlaması yoktur. Peygamberimiz (S.a.v.) her yer imana kavuşsun bu davadan pay alsın, huzura, Allah’ın rahmetine kavuşsun diye 21 yıllık bir mücadele neticesinde onlara bir kapı aralamış ve asla bir intikam duygusu ile değil merhamet duygusu ile onlara bu nimeti sunmuştur. Bizlerde bu manada bir merhamet duyusu ile Allah’ın bize emanet ettiği, mescit kıldığı arzı, İslam’la şereflendirmekle mükellefiz. Bu dava bizim sırtımızda olacak ve yücelecektir, eğer biz bu yolda bir nefer olmak istiyorsak.

Hayatımın her anında cihat fetih olmalıdır. Şahsi ibadetlerimiz esastır onlar olmazsa olmaz ama şahsi ibadetlerimiz bizi kurtarmaya yetmez. Toplumun menfaatinin söz konusu olduğu yerde şahsi menfaat çok önem arz etmez.

Rabbim bu manada cümlemize fethi anlamayı nasip etsin. Fethin şuuru ile şuurlandırsın. Bugünümüze dünümüzden, yarınımızı bugünümüzden hayırlı eylesin. Dünya nimetlerine dalıp giden değil, ahiret sermayesini öne alanlardan eylesin. Fethimiz mübarek olsun nice güzel fetihlerde buluşmak üzere Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu. 

İSKENDERUN VE PAYAS AGD DE MEKKE’NİN FETHİ’Nİ KUTLADI

Mekke’nin Fethi” programı, İskenderun’da Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda, Payas’ta Selim Şahin İlkokulu Kamile Şahin Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdiler.

Payas’taki programda konuşan AGD Payas İlçe Temsilcisi Hüseyin Güllebağatur, “Kelime olarak ‘açmak’ anlamına gelen fetih, yüreklerin ve yolların tevhide açılmasıdır. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Biz fetih şuurunu terk ettiğimiz için Irak’ta 1 milyon insan öldürüldü, Suriye bombalanıyor, Doğu Türkistan Çin zulmü altında inliyor, Kudüs ve Keşmir işgal altında, , Yemen, Libya, Arakan yanıyor. Müslümanların fetih anlayışı ve şuuru bugünün dünyasında yaşanan sıkıntıların yegâne ilacıdır. Yeryüzü yeni bir fetih nesli beklemektedir. Genç nesiller “fetih” kavramını iyi anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih ruhuyla yaşamalıdır. AGD olarak gençlerin yetişmesine çok önem veriyoruz.

Biz, tüm İslam aleminin kardeş olduğuna inanıyoruz. Rahmetli Erbakan Hocamızın öncülüğünde kurulan Milli Gençlik Vakfı ve AGD olarak alemlere rahmet olarak gönderilmiş kutlu bir peygamberin komutasında gerçekleşen Mekke’nin Fethi’ni her yıl yeniden kutluyoruz. Bu programlar sayesinde, küresel sömürgecilerin kültürel kuşatmasına cevap verdiğimizin farkındayız.” ifadelerini kullandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Ömer Aydın da İstanbul, Kudüs ve Mekke'yi birbirine bağlayan ruhun fetih ruhu olduğunu kaydetti.

Ömer Aydın, “Cephe savaşlarıyla bizi yenemeyen işgalciler, yeni taktikler geliştirerek gençleri, aileleri ve manevi değerlerimizi hedef aldılar. Artık işgaller kültürel, zihinsel, sanal ve ekonomik yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Bunlara karşı öz değerlerimizi korumalı ve genç nesillerimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu. 

SİYER-İ NEBİ ÖDÜLLERİ DAĞITILDI 

Programlarda 15 Aralık 2019 da yapılan LİSELİLER ARASI SİYER-İ NEBİ bilgi yarışması Antakya sonuçları açıklanarak ödül takdim edildi. Bu sonuçlara göre Antakya’da Hacı Ali Nurlu AL. öğrencisi Emine Temizkan Antakya Birincisi olarak 1200 tl. Hz. Ayşe Kız İHL öğrencisi Şeyma Nur Açıkgöz İkinci olarak 800 tl. Hatay Besim Ömer Akalın MTAL Öğrencisi Halida Hüseyinoğlu Üçüncü olarak 400 Tl. burs kazandılar.  

İskenderun İstiklal Tosçelik Fen Lisesi’inden Mehmet Salih Kavak Birinci, F.S.M Anadolu İmam Hatip Lisesi Rahimcan Yiğit İkinci, İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Öğrencisi Zeynep Hümeyra Kaya ise Üçüncü oldu. 

Payas’ta ilk üç sırada yer alan öğrenciler Payas Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak  Suna Caymaz  Birinci, 1’inci, Fatıma Nur Gökmen İkinci, Hasan Basri Abik üçüncü oldu. 

Dereceye giren ilk 10 öğrenciye ödüller takdim edildi



Bölgeden 1.01.2020 20:25:00 0
Anahtar Kelimeler: ' 'MEKKE' FETHİ’ RÜZGÂRI

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi