Ahlat’ta koyun ve kuzuların buluşması renkli görüntüler oluşturdu

Ahlat’ta koyun ve kuzuların buluşması renkli görüntüler oluşturdu

Ahlat’ta koyun ve kuzuların buluşması renkli görüntüler oluşturdu

Bitlis’in Ahlat ilçesinde baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler oluştururken, o anlar havadan görüntülendi.
Koyunların kuzulama döneminin başlaması ile birlikte birçok yerde olduğu gibi küçükbaş hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı Bitlis’in Ahlat ilçesindeki köylerde de meradan dönen koyunların çiftlikte kendisini bekleyen kuzularıyla buluşması güzel görüntüler oluşturuyor. İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Otluyazı köyünde yaşayan vatandaşlar, hayvancılıkla uğraşarak geçimlerini sağlıyor. Otluyazı köyünde koyun besiciliği yapan Cihan Timrus, koyun ve kuzularının buluşmasını sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez gerçekleştiriyor. Sabah kuzularını emziren koyunlar daha sonra köyün meralarına çıkarılıyor.
Akşam üzeri meradan dönen koyunlar, kapıların açılmasıyla yavrularına kavuşuyor. Kapıların açılmasıyla birlikte anne ve yavrular birkaç dakika içinde ses ve kokuları sayesinde birbirlerini buluyor. Havadan görüntülenen kuzuların anneleriyle buluşması ise renkli görüntüler oluşturuyor.


Güncel 19.04.2023 11:07:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Valisi Yavuz, trafiğe kapatılan Feke-Saimbeyli kara yolunda incelemede bulundu

2

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Adana İl Kongresi'nde konuştu:

3

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

4

Antalya'da iki otomobil ile tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

5

Antalya'daki Uçansu Şelalesi'nin debisi yağışlardan dolayı arttı

6

Adana'da heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolda çalışmalar sürüyor

7

Çağrı Bey sondaj gemisi ilk görev yeri Somali'ye uğurlandı

8

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sürüyor

9

Dörtyol'da ilçesinde göçük altında kalan köpek yavrularını itfaiye ekibi çıkardı

10

Antakya ilçesinde devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı