Aileler direniyor destek artıyor

Aileler direniyor destek artıyor

Aileler direniyor destek artıyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürerken, ailelerin direnişine bir destek de Bursa’dan geldi.
Farklı kentlerden 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat direnişi bin 219’uncu gününde devam ediyor. Ailelerin direnişine bir destek de AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve beraberindeki heyetten geldi.
Burada açıklama yapan Esgin, ailelerle bir araya gelerek dertleştiğini, aileleri yalnız bırakmadıklarını belirtti. Esgin, “Kan, acı ve gözyaşına sebebiyet vererek terörle işbirliği içerisinde olan ülkelere Diyarbakır annelerinin yanından seslenerek, bu onurlu duruşları terörle işbirliği noktasındaki sürecinizi akim bırakacak son derece onurlu bir duruş ve direniştir. Ailelerle görüştüm, dilleri konuşmadı yürekleri konuştu, o acının ifadesi bir an önce evlatlarına kavuşmaktı. Bu feryat hayattaki varlık sebebiyeti evlatlarını yanında görmek. Bu noktadaki haykırışlarını bütün dünyanın görmesi gerekiyor” dedi.
Aileler ile görüşen heyet, çocuklarının nasıl dağa götürüldüğünü dinledikten sonra alandan ayrıldı.


Güncel 3.01.2023 14:19:12 0
Anahtar Kelimeler: aileler direniyor destek artıyor

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

2

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

3

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

4

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

5

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

6

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

7

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

8

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

9

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu

10

Arçelik satış sonrası hizmetlerde yapay zeka dönüşümünü başlattı