Ailesinden uzakta okuyan öğrencilere bilet desteği

Ailesinden uzakta okuyan öğrencilere bilet desteği

Ailesinden uzakta okuyan öğrencilere bilet desteği

“Öğrencilerimize memleket bileti bizden” projesi çerçevesinde Bağcılar’da ikamet eden ancak ailesinden uzakta öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin yılda iki defa gidiş-dönüş biletleri Bağcılar Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanıyor. Ulaşım masrafı karşılanan aileler, bu sayede rahat bir nefes alıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın talimatıyla; hayata geçirilen “Öğrencilerimize memleket bileti bizden” projesi devam ediyor. Proje, ailesinden uzakta başka bir ilde okuyan ihtiyaç sahibi ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerini kapsıyor. Ailesinden uzakta öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yılda 2 defa gidiş- dönüş biletleri karşılanıyor. Her bir ilet için 2023 yılında 750 TL destek veriliyor. Bu destekten yararlanabilmek için öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrenci ailelerinin ikametgah ettiği adreste yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapması gerekiyor. Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından öğrencinin IBAN hesabına aktarılıyor.

"Artık bilet parası derdim kalmadı"
Proje, Bağcılar’da ise Bağcılar Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Bağcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülüyor. Ulaşım desteğinden yararlananlardan biri ise üniversite öğrencisi Rabia Nur Uzunay. Bilet parası için başvuruda bulunan Uzunay, şunları söyledi: “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü 2’inci sınıfta okuyorum. Öğrenci olarak ailemizden uzakta sıkıntılarımız oluyor. En büyük masraflardan biri de yol parasıydı. Devletimizin sunduğu bu hizmet bizi çok mutlu etti. Artık bilet parası derdim kalmayacak. Bize düşünerek bu projeyi yapanlara teşekkür ediyorum.”


Güncel 2.02.2023 12:52:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

2

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

3

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

4

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı

5

Alanya'da kaçak tütün operasyonu düzenlendi

6

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yöneticilerine etkili iletişim ve liderlik eğitimi verildi

7

Red Bull sporcusu Costa, hareket halindeki trene iniş yapıp yeniden havalandı

8

Mersin'de orman sınırlarındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı

9

Gülsoy müjde vermeye devam ediyor

10

EY Mobilite Tüketici Endeksi'nin yeni sayısı yayımlandı