AK Parti Adana İl Başkanı Ay'dan "Vefa Grubu"na yapılan saldırıyla ilgili açıklama:

AK Parti Adana İl Başkanı Ay

AK Parti Adana İl Başkanı Ay'dan "Vefa Grubu"na yapılan saldırıyla ilgili açıklama:

ADANA (AA) - AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay, Vefa Sosyal Destek Grubu ekibinin çalismasina yönelik saldiriya iliskin, "CHP Adana'da, Vefa Grubu'na büyük bir 'vefasizlik' yapmistir. Adana'da kardeslik dili hakimdir, zorbaliga yer yoktur. Buradan, bir kez daha olay bu kadar asikarken, gerçekler bu kadar ortadayken CHP'li yöneticileri Adana'mizdan özür dilemeye davet ediyorum." dedi.

Ay, parti binasinda düzenledigi basin toplantisinda, "CHP'nin Yüregir'de Kaymakam Oguzhan Bingöl, Vefa Grubu ve polisleri hedef alarak 'eskiyalik, vandallik ve zorbalik' sergiledigini" belirtti.

Vatandasa götürülen hizmetlerin sabote edilmek istendigini dile getiren Ay, "Olay bu kadar nettir. Bundan baska söylenen tüm sözlerin kiymeti yoktur. Biz CHP'nin burada takindigi tavri anlayabilmis degiliz. Biz zaten CHP'nin yalanlarini ortaya çikarmaktan yorulduk ancak bunlar bu yalanlarina devam ederlerse sunu bilsinler ki biz teskilat olarak yalanlarini yüzlerine çarpacagiz." diye konustu.

Ay, Kaymakam Bingöl'ün dagitilacak yardimlarin sevk ve idaresini koordine etmek için bölgede bulundugunu vurgulayarak, su ifadeleri kullandi:

"Bu konunun altini özellikle çizmek istiyorum. Zira CHP Il Baskani, Kaymakamin olay yerinde bulunmadan sikayetçi oldugunu belirtmistir. Bu beyan gerek Kaymakam, gerek valilik, gerek görgü taniklariyla net olarak ifade edilmistir. Ama bu kirli, yalanci, zorba zihniyet, bu açiklamalar ortadayken Kaymakamin orda olmadigini iddia edip hedef saptirmaya çalismislardir."

Ay, CHP'li yöneticilerin yargiya intikal etmis olay üzerinden kendilerini masum, magdur ve hakli göstermeye çalistiklarini ifade ederek, CHP Yüregir Gençlik Kollari Baskani Eren Yildirim'in da "siyasi baskiyla tutuklandigi" iddialarinin gerçegi yansitmadigini kaydetti.

- "CHP'li yöneticileri Adana'mizdan özür dilemeye davet ediyorum"

Eren Yildirim'in sistematik ve bilinçli sekilde bu eylemi planladigini belirten Ay, sunlari kaydetti:

"CHP Adana'da, Vefa Grubu'na büyük bir 'vefasizlik' yapmistir. Adana'da kardeslik dili hakimdir, zorbaliga yer yoktur. Buradan, bir kez daha olay bu kadar asikarken, gerçekler bu kadar ortadayken CHP'li yöneticileri Adana'mizdan özür dilemeye davet ediyorum. Özür dilemek bir erdemdir, bir eksiklik ve acziyet degildir. Burada basta Kaymakam Bingöl olmak üzere polis memuru arkadaslardan CHP'li yöneticilerin özür dilemesini sizlerin araciligiyla bir kez daha dile getirmek istiyorum."

Ay, bir gazetecinin sorusu üzerine, Eren Yildirim'in Vefa Grubu'nda gönüllü olarak çalistigina dair Kaymaktamlikta bir kayit olmadigini belirtti.

Toplantiya milletvekilleri de katildi.

- Olay

Valilikçe olaya iliskin 15 Mayis'ta yapilan yazili açiklamada, 14 Mayis saat 22.00 siralarinda Yüregir Kaymakami Oguzhan Bingöl'ün katilimiyla Vefa Sosyal Destek Grubunca gerçeklestirilen yardim dagitimi sirasinda, 4 kisinin çalismayi engellemeye yönelik sözlü ve fiziksel saldirida bulundugu belirtilerek, "Olayin ardindan güvenlik birimlerimizce yakalanan süphelilerden birinin CHP Yüregir Gençlik Kollari Baskani Eren Yildirim oldugu anlasilmistir." ifadesine yer verilmisti.

Gözaltina alindiktan sonra serbest birakilan 4 süpheli arasindaki Yildirim, savciligin itirazi üzerine tutuklanmisti.



Yurt Dünya 18.05.2020 17:03:38 0

İlginizi Çekebilir

1

Kumluca Belediyespor, Beymelek Belediyespor'u mağlup etti

2

Adana merkezli dolandırıcılık operasyonunda 18 zanlı tutuklandı

3

Burdur'da bir kişiyi yaralayıp cüzdanını gasbeden zanlı tutuklandı

4

Hatay'da Gençlik Festivali'nde Gülden konser verdi

5

Mansur Yavaş'ın ağabeyi Burdur'da geçirdiği kazada yaralandı

6

Isparta'da Aile Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı

7

Hatay'da Gazze'ye destek için oturma eylemi düzenlendi

8

Burdur'da marketten gıda hırsızlığı yaptıkları gerekçesiyle 2 zanlı tutuklandı

9

TCG Gemlik Fırkateyni ve TCG Beykoz Korveti Mersin'de ziyarete açıldı

10

Antalya'da yangın çıkan 3 yayla evi kullanılamaz hale geldi