AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi'den 28 Şubat açıklaması

AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi

AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi'den 28 Şubat açıklaması

BURDUR - AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, 28 Şubat sürecinin milletin inancına, iradesine, değerlerine, insan haklarına, demokrasiye ve özgürlüklere yapılan fiili bir darbe olduğunu belirtti.

Mengi, İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, motivasyonunu 27 Mayıs darbesinden alan 28 Şubat'ın bir darbenin tarihi olduğu gibi vesayetin, antidemokratikliğin, karanlık bir zihniyetin de ismi olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Kadınlar ve genç kızların, bu karanlık sürecin en büyük mağdurlarından olduğunu vurgulayan Mengi, darbecilerin kurduğu ikna odalarında nice kadının başörtülerinin açılmaya zorlandığını, inançları hiçe sayılarak horlandığını ve baskıya maruz kaldığını aktardı.

Mengi, ikna odalarında psikolojik baskılara maruz bırakılan kadınların çoğunun üniversite ve lisedeki eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kaldığına dikkati çekerek, "Bugün dahi süren travmalara neden olmuştur. Getirilen kanunsuz başörtüsü yasağıyla kadınların çalışma hayatında var olmaları engellenmiştir." ifadelerini kullandı.

Siyasi görüş ve inancından dolayı insanların çalışma, eğitim, ibadet, düşünce ve ifade özgürlükleri gibi temel hakları ellerinden alındığına işaret eden Mengi, ülkesi, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi kategorize edilerek "Yeşil sermaye" adı altında ötekileştirildiğini kaydetti.

Mengi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin de aynı kaynaktan beslenen vesayetçi sistemin dışa yansıyan bir sureti olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"Ülkemizde yaşanan bazı gelişmelere ve dillendirilen, mırıldanılan, hayali kurulan özlemlere bakılırsa 28 Şubat zihniyeti ne yazık ki bazı mahfillerde hala diriliğini korumaktadır. Devletimizin 28 Şubat'ın acılarını soğutmak ve iyileştirmek adına yaptığı muazzam çalışmalarına rağmen bu zihniyetin söylemleri, eylemleri ve kamuflajlı darbe yılları nostaljileri, kabuk bağlayan yaralarımızı kanatmaktadır. Vesayetçi zihniyetle mücadelemiz biz var olduğumuz sürece devam edecek inşallah. 28 Şubat için “bin yıl sürecek” diyenler unutmasın ki 28 Şubat bin yıl sürmedi; ancak biz 28 Şubat’ı bin yıl geçse de unutmayacağız. Demokrasimize ve milli iradeye her zaman sahip çıkacağız. 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletimizle beraber gösterdiğimiz mücadele bunun ispatıdır."



Bölgeden 28.02.2022 20:27:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta bir kişi karısını yaraladı, yanındaki adamı öldürdü

2

Adana'da sulama kanalına düşen kişi kayboldu

3

Adana'da nehirde kaybolan gencin cesedine ulaşıldı

4

Babasından kalan ata tohumlarını İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne verdi

5

Kahramanmaraş'taki denetimlerde artık cayrokopter de kullanılıyor

6

İskenderun'da "En İyi Kaynağı Ben Yaparım" yarışması düzenlendi

7

Kahramanmaraş'ta doktora bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasında

8

Dörtyol'da bisiklet turu

9

Hataylı depremzede kadınlar yöresel lezzetlerini kurdukları tesisle pazara sunuyor

10

Hatay'da tefecilik operasyonunda 4 zanlı tutuklandı