AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Adana'daki orman yangınından etkilenen köylerde inceleme:

AK Parti Sözcüsü Çelik

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Adana'daki orman yangınından etkilenen köylerde inceleme:

ADANA (AA) - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'nin Kozan ilçesindeki orman yanginiyla ilgili, "Cumhurbaskanimizin kesin talimati var. Burada görülen zararlar tanzim edilecek. Burasi bir an evvel normal hayatina döndürülsün diye elden gelen her sey yapilacak. Devlet sizin devletiniz, devlet milletin devleti." dedi.

Çelik, beraberinde Vali Süleyman Elban ile önceki gün baslayan ve bu sabah saatlerinde kontrol altina alinan yangindan etkilenen köylerde incelemede bulundu.

Yangindan etkilenen mahalle sakinleriyle görüsen Çelik, yaralarin en kisa sürede sarilacagini söyledi.

Çelik, bölgeye ilk yardimi Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin çikardigini animsatarak, söyle konustu:

"Simdi Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz, AFAD ekiplerimiz köyleri geziyorlar. Kimin evi, mali yandi, tarlasina zarar geldi bunu tespit edecekler. Bunlarin hepsini telafi edecegiz. Cumhurbaskanimiz da konusmasinda bahsetti, devletimiz, bakanliklarimizin yetkilileri, AFAD yetkilileri, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi yetkilileri burada. Acil olarak, simdi kaybi olan vatandaslarimiza Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligimizin gönderdigi maddi destek dagitilacak."

- "Zararlar tanzim edilecek"

Elektrigin, yangini tetikleme riskine karsi yarin sabaha kadar bölgeye enerji verilemeyecegini aktaran Çelik, sözlerini söyle sürdürdü:

"Simdi yaralarimizi saracagiz. Ondan sonra hata eksik varsa onlarla ilgili gereken yapilir. Önemli olan yaralari sarmak, buralari normal hayatina döndürmek. Böyle bir afet tabii ki olsun istemezdik. Mademki oldu, bundan sonrasinda yapacagimiz sey bu zararlari telafi etmek. Bir an evvel buralari eski normal hayatina döndürmek. Dolayisiyla simdi Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligindan gelen yardim, Valilik vasitasiyla dagitilacak. Hayvanlarla, tarlalarla ilgili zararlar tanzim edilecek. Cumhurbaskanimizin kesin talimati var. Burada görülen zararlar tanzim edilecek. Burasi bir an evvel normal hayatina döndürülsün diye elden gelen her sey yapilacak. Devlet sizin devletiniz, devlet milletin devleti."

Çelik, bir mahalle sakininin, yanginin çikisiyla ilgili "Bunu yapanlar insan olamaz, bu terör." sözü üzerine, sunlari kaydetti:

"Yanginla ilgili suç tespit edildiginde (sorumlular) en agir cezayi alacak. Bu bizim ormanimizi yakmak, bizim insanimiza zarar vermek. Bu terör eylemi gibi bir sey. Bizim, üzerine odaklanacagimiz, enerjimizi verecegimiz is bu dakika itibariyla bu yaralari nasil saracagiz? Birincisi bu. Ikincisi, 'su yapti, bu yapti...' Bu devletin isi, devlet onu halleder. Bütün güvenlik birimleri ona bakiyorlar. Vali Bey isin basinda. Cumhurbaskanimizin talimati var, Kozan'imizin yaralari sarilacak. Bitti. Devlet sözü. Isimiz size bir an evvel normal hayatiniza döndürmek, ihtiyaçlarinizi karsilamak. Bununla ilgili herhangi bir süphe yok, bütün birimler çalisiyor."






Yurt Dünya 25.08.2020 14:55:24 0

İlginizi Çekebilir

1

"Hatay'ın Yeniden Canlandırılması Projesi" ile Hatay Master Planı'nın lansmanı yapıldı

2

Burdur'un haşhaş helvası coğrafi işaretle tescillendi

3

Anamur'da polis ekipleri, öğrencilere trafik eğitimi verdi

4

Hatay'da çıkan orman yangını söndürüldü

5

Hatay'da hafriyat yüklü kamyonda çıkan yangın söndürüldü

6

Isparta'da trafik kazasında şehit olan trafik polisinin cenazesi Afyonkarahisar'da defnedildi

7

Mersin'de inşaattan düşen işçi yaralandı

8

Kahramanmaraş'ta trafik denetimi yapıldı

9

Manavgat'ta sahte basın kartı kullanan kişi yakalandı

10

Mersin'de apartman dairesinde çıkan yangında bir kişi yaralandı