AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Adana'daki orman yangınıyla ilgili açıklama:

AK Parti Sözcüsü Çelik

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Adana'daki orman yangınıyla ilgili açıklama:

ADANA (AA) - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'nin Kozan ilçesindeki orman yanginda zarar görenler için 1 milyon lira kaynak aktarildigini hatirlatarak, "Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin gönderdigi yardim, yarin sabahtan itibaren vatandaslarimiza takdim edilecektir. Sayin Valimiz o konuyla ilgili bir çalisma yapiyor." dedi.

Çelik, önceki gün baslayan ve bu sabah saatlerinde kontrol altina alinan yangindan en çok etkilenen köyleri ziyaret etmesinin ardindan yaptigi açiklamada, Kozan'da büyük bir yangin felaketi yasandigini ifade ederek bir can kaybi ve yaralanmanin olmamasinin tek teselli oldugunu söyledi.

Bölgede hasar tespit çalismalarinin sürdügünü aktaran Çelik, yanginin ilk anindan itibaren Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'nin bölgeye geldigini ve süreci takip ettigini animsatti.

Yanginin etkisiyle hala duman çikan yerler gördügünü dile getiren Çelik, söyle devam etti:

"Biz de bugün yangindan en çok zarar gören yerleri, alti köyden ikisini ve birkaç tane daha az zarar görmüs olani ziyaret ettik. Orada gördügümüz manzara tabii hala duman çikan yerler var. Rüzgarin da etkisiyle büyük bir felaket olmus ama daha büyük bir felakete dönüsebilirdi. Burada yangin söndürme ekiplerimiz, Tarim ve Orman Bakanligimiz, AFAD, tüm ekiplerimiz çok büyük bir özveriyle çalistilar. Netice itibariyla büyük bir felaketten döndük ama yine de bir afetle karsi karsiya oldugumuzu söyleyebiliriz. Vatandaslarimizin evlerinin yanmasindan, hayvanlarini kaybetmelerinden, tarlalarinin yanmasindan dolayi bir üzüntüleri var, haklilar."

- "Çok hizli bir eylem planiyla hareket edecegiz"

Vali Süleyman Elban koordinasyonunda tüm bakanliklarin ilgili ekiplerinin hasar tespit çalismalarini yapmaya basladigini belirten Çelik, ilgili raporlar geldikten hemen sonra evlerin yeniden yapilmasi için çalismalarin baslayacagini aktardi.

"Evsiz kalan çok sayida vatandasimiz var, anilarini, yuvalarini kaybettiler." diyen Çelik, "Su andan itibaren yapmamiz gereken yanginin artik sogutma çalismalari basladigi andan itibaren yaralarin sarilmasidir, yaralarin tamamen iyilestirilmesi, daha sonra da tamamen normale dönülmesidir. Bunun için çok hizli bir eylem planiyla hareket edecegiz." dedi.

Çelik, Vali Elban ile eylem planini ayrintili bir sekilde konustuklarini ve bunu en hizli sekilde hayata geçirecekleri anlatti.

Bölgedeki su probleminin çözümü için tankerlerle su ulastirildigini aktaran Çelik, elektrigin belli yerlere verildigini ancak yangin riskini tetiklememek için söz konusu yerlerin tamamina verilmesinin yarini bulabilecegini söyledi.

"Devletimiz buradadir. Cumhurbaskanimizin talimati açiktir. Kozan'imizin, Adana'mizin bu yaralari süratle sarilacaktir." ifadesini kullanan Çelik, bölgede hasar tespit çalismalarinin sürdügünü ve yaralarin en kisa, en hizli ve etkili araçlarla sarilacagini belirtti.

- "Devletimizin bütün kurumlari 24 saat orada olacak"

Su andan itibaren yaralarin sarilmaya baslandigini aktaran Çelik, söyle devam etti:

"Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin gönderdigi yardim, yarin sabahtan itibaren vatandaslarimiza takdim edilecektir. Sayin Valimiz o konuyla ilgili bir çalisma yapiyor. Daha sonra evlerin yapilmasi, esyalarin alinmasi konusunda da kisa sürede bunu bitirmeyi planliyoruz. Insallah Adana'ya kis sartlari gelmeden vatandaslarimizin evlerine girebilmeleri seklinde etkili bir eylem plani ortaya koymaya çalisacagiz. Allah beterinden saklasin diyoruz, bütün vatandaslarimiza geçmis olsun diyorum. Herhangi bir can kaybi, herhangi bir yaralanma olmadigi için tabii bununla teselli buluyoruz. Yine de zarar büyüktür. Bu afeti de bütün Adanali, Kozanli kardeslerimizle hep beraber atlatacagiz. Bir kere daha orada bulunan vatandaslarimiza geçmis olsun derken gösterdikleri sagduyu ve ettikleri dualar, ortaya koyduklari yardimlar ve is birligi için hepsine tesekkürlerimi sunuyorum. Sürekli yanlarindayiz. Devletimizin bütün kurumlari 24 saat orada olacak. 24 saat esasina göre çalisacak. Hiçbir vatandasimiz, hiçbir Kozanli kardesimiz yalniz birakilmayacak."

- "Arkadaslarimiz, kundaklama, sabotaj meselesini hassasiyetle inceliyor"

Çelik, gazetecilerin sabotaj ihtimaliyle ilgili sorusu üzerine ise sunlari söyledi:

"Arkadaslarimiz, kundaklama, sabotaj meselesini hassasiyetle inceliyor. Vardiklari bazi sonuçlar da var ama simdi onlari açiklamak dogru olmaz, çalismalarini tamamlasinlar. Oradaki vatandaslarimiz bundan çok bahsettiler, 'Geçmis yillarda da benzer yanginlar oldu.' dediler. Kundaklama söylentileri kulagimiza geldi. Hiç kimse merak etmesin jandarma, emniyetimiz kapsamli sorusturmalari yürütür, dolayisiyla herhangi bir sonuç ortaya çiktiginda bunu yapanin yanina kar kalmaz, Türkiye'nin hukuk imkanlari içerisinde en etkili sekilde cezalandirilir. Ama tabii orada vatandaslarimizin hassasiyeti de vardi. Yani bunlar yapiliyor, birtakim söylentiler var herhangi bir sekilde gözden kaçmasin diye. Emin olsunlar simdilik bu kadar açikliyorum ama gözden kaçan hiçbir sey yok."

- Evi yanan aileye ziyaret

Çelik, yangindan etkilenen Çamlarca Mahallesi'ndeki evi zarar gören Ahmet ve Fatma Gül çiftini ziyaret ederek geçmis olsun dileginde bulundu.

Evi yanan ve gözyaslarina hakim olmayan Fatma Gül'ü teselli eden Çelik, en kisa sürede evin yapilacagini ve buraya yemege gelecegini söyledi.







Yurt Dünya 25.08.2020 18:42:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da FETÖ firarisi hükümlü yakalandı

2

Serik'te otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

3

Manavgat'ta tefecilik operasyonunda 6 şüpheli yakalandı

4

Mersin'de aranan firari hükümlü, banyodaki gizli bölmede yakalandı

5

Mersin'de araçların önlerinin kesildiği öne sürülen otoyolda denetimler sürüyor

6

Hatay'da depremzedeler yaşadıkları konteyner kenti güzelleştirerek gelir elde ediyor

7

Mersin'de 7 aracı kundaklayan zanlı yakalandı

8

Adana'da 20 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

9

Mersin'de çeşitli suçlardan aranan 1814 kişi yakalandı

10

Antalya'da 50 yeni adliye lojmanı için protokol imzalandı