AK Parti'li kadınlardan Abdurrahman Dilipak'a suç duyurusu

AK Parti

AK Parti'li kadınlardan Abdurrahman Dilipak'a suç duyurusu

ADANA (AA) - Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki AK Parti'li kadinlar, köse yazari Abdurrahman Dilipak hakkinda suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Adana Kadin Kollari Baskani Sevil Can, partisinin il baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, Dilipak hakkinda 81 il baskaninin cumhuriyet savciligina suç duyurusunda bulundugunu söyledi.

Dilipak'in, partinin tüm kadinlarina yönelik çirkin yakistirmalari, agir hakaret ve saldirgan ifadeleriyle suç isledigini belirten Can, söyle konustu:

"Partimizin kadinlarinin iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakareti kabul etmemiz mümkün degildir. Bu sebepten dolayi, partimizin kadinlarina yönelik hakaret, çirkin yakistirma ve yazilari ile yapmis oldugu saldirilardan dolayi Abdurrahman Dilipak aleyhine yargiya basvurmus olup, hukuki takip için dava açilmis bulunmaktadir. Es zamanli olarak Genel Merkez Kadin Kollari Baskanligimiz ve 81 Ildeki baskanliklarimizla söz konusu gazeteci hakkinda suç duyurusunda bulunduk."

Toplantiya AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dagli, Il Baskani Mehmet Ay ve partililer de katildi.

- Mersin

AK Parti Mersin Kadin Kollari Baskani Aysel Mavioglu Öner de partisinin il baskanligi önünde yaptigi açiklamada, partilerinin kuruldugu günden bugüne her zaman çözüm odakli siyasetten yana oldugunu belirtti.

Kadinlarin iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakareti kabul etmelerinin mümkün olmadigini aktaran Öner, Dilipak aleyhine yargiya basvurduklarini ve hukuki takip için dava açildigini bildirdi.

Es zamanli olarak söz konusu gazeteci hakkinda cumhuriyet bassavciliklarina suç duyurusunda bulunduklarini dile getiren Öner, "Partimizin tüm kadinlarina yönelik yaptigi çirkin yakistirmalar, agir hakaret ve saldirgan ifadeleriyle suç islemistir. Bugüne kadar en basta liderimize, ailesine ve partimizin mensuplarina yapilan her türlü saldiriya karsi ayni duyarliligi göstererek, gerekli hukuki girisimlerde bulunduk. Dün oldugu gibi bugün de yargisal süreçlerin takipçisi olacagiz." diye konustu.

- Hatay ve Osmaniye

AK Parti Hatay Kadin Kollari Baskani Zehra Eren, partisinin il baskanliginda, kadinlarin iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakareti kabul etmelerinin mümkün olmadigini vurgulayarak, "Partimizin kadinlarina yönelik hakaret, çirkin yakistirma ve yazilari ile yapmis oldugu saldirilardan dolayi Abdurrahman Dilipak aleyhine yargiya basvurmus olup, hukuki takip için dava açilmis bulunmaktadir." ifadesini kullandi.

AK Parti Osmaniye Kadin Kollari Baskani Emine Yüksel Coskun da parti binasinda, kadinlarin iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakareti kabul etmeyeceklerini aktararak, Dilipak hakkinda suç duyurusunda bulunduklarini kaydetti.



Yurt Dünya 11.08.2020 14:37:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya Valisi Şahin, 23 Nisan dolayısıyla temsili olarak makamını devretti

2

Vali Öksüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makamını öğrenciye devretti

3

Isparta'da otomobilin şarampole devrildiği kazada 1 kişi yaralandı

4

Hatay'da hastanede tedavi gören çocuklara 23 Nisan etkinliği

5

Hataylı depremzede Sözer ailesine yeni evleri teslim edildi

6

Antalya'da vatandaşların güzel havada sahil keyfi

7

Silifke'nin tarihine ilişkin sergi açıldı

8

Karamanlı'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

9

Öğrenciler sürücülere kask hediye etti, polisler ceza kesmedi

10

Deprem bölgesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı