AK PARTİ’ MİLLETVEKİLİ DURMUŞOĞLU 2019 YILINI DEĞERLENDİRDİ

AK PARTİ’ MİLLETVEKİLİ DURMUŞOĞLU 2019 YILINI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık, demiryolları, karayolları, kültür, turizm, sanayi ve teknolojiyle ilgili Osmaniye'de neler yapılabilir diye bir hedef koyduklarını belirterek, "Çalıştık, gayret ettik hamdolsun ve ciddi anlamda mesafeler kat ettik." dedi.
Milletvekili Durmuşoğlu, Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Zaimoğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice ile birlikte Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni (OGC) ziyaret etti.
2019'DA 14 OKUL YAPILARAK EĞİTİM ÖĞRETİME AÇILDI
OGC Gökhan Erkmen Toplantı salonunda, kent genelinde yapılan hizmetlerle ilgili bilgi veren Durmuşoğlu, "Osmaniye'miz, Devlet Su İşleri olarak Ceyhan'a bağlıydık ve artık Devlet Su İşleri İl müdürlüğünü buraya kurduk. Gümrük müdürlüğü olanakta sanayicimiz, İskenderun yada Adana'dan hizmet alıyordu. Bununla ilgili işlemlerin buradan yapılmasının gerekli olduğunu düşündüğümüz için bir gümrük müdürlüğü kurulması talebimiz oldu ve bunu da hayata geçirdik. Dereobası Köyümüzde bir köprü konusu ve rekreasyon alanının yapılmasıyla ilgili konular vardı. İlimiz ve ilçelerimizde okullarla ilgili eksikliklerimiz vardı. hepsini hamdolsun tamamladık. Bu sene 2019 yılı içerisinde 14 okulu eğitim öğretime aldık. Üniversitemizi önemsiyoruz. Bununla ilgili işbirliği imkanlarını araştırıyoruz." dedi.
HAYVANCILIK ALANINDA CİDDİ YATIRIMLAR YAPILDI

Yapılan hizmetler konusunda, Osmaniye'yi bir bütün olarak düşündüklerini belirten Durmuşoğlu, "Kentimize yapılacak olan 600 yataklı 800 yatak kapasiteli Devlet hastanemizin şuanda yer teslimi yapıldı vatandaş şantiyesini kurdu ve ilk kazma vuruldu. Ama önümüzdeki günlerde en az bakan seviyesinde bir katılımla temel atma programı düzenleyeceğiz. Tarım ve hayvancılık konusunda ciddi desteklerimiz var. Osmaniye sadece bir mısır veya fıstık üreten bir yer değil artık. Osmaniye'de hayvancılık alanında ciddi yatırımlar yaptık. Ayrıca 2020 yılı içinde bakanlığımızla görüşerek, Osmaniye'yi kanatlı hayvan üretim merkezi kapsamında aldık. Bakanlık bunu uygun gördü ve bunun takipçisi olacağız." diye konuştu. 
DÜZİÇİ'NE OSB KURULMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Kadirli Organize Sanayi Bölgesinde 3 binin üzerinde, Osmaniye Organize Sanayi Bölgemizde ise 10 binin üzerinde çalışanın olduğuna dikkat çeken Mücahit Durmuşoğlu, Düziçi İlçesine de OSB kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi. Durmuşoğlu, "Ayrıca Osmaniye OSB'yi büyütmek için içinde girişimlerimiz oldu ve 200 dönüm bir talebimiz oldu ve çalışmalarını devam ettiriyoruz. Ayrıca Kadirli ilçemizde 800 dönümlük bir genişleme alanıyla ilgili çalışmayı başlattık. Bakanlıktan bununla ilgili olumlu görüşler aldık. Ayrıca Düziçi İlçemize 700 dönümlük orman vasfını kaybetmiş bir arazi üzerinde Organize Sanayi Bölgesi yapılması yönünde bir takım çalışmalarımız, gayretlerimiz var." şeklinde konuştu.
OSMANİYE HAVAALANI İÇİN ETÜT ÇALIŞMASI YAPILDI
Osmaniye'ye hava alanı kurulması yönünde etüt çalışması yapıldığını kaydeden Durmuşoğlu, şöyle devam etti: "Eskiden otobüsle gidilen yerlere hava yolları oldu. Bizde Osmaniye'ye havayolu ulaşımı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız oldu ve genel müdürle görüşüp bir etüt yaptırdık. Kendisine, bölgede 1 milyonun üzerinde insan yaşadığını ileterek hava alanına ihtiyaç olduğunu ilettik. Genel müdür hemen talimat vererek bir etüt yaptırdı ve önümüzdeki günlerde inşallah bunu da yapacağız. İnşallah yeni yılın 2019'dan daha iyi olacağını düşünüyoruz."
OGC Başkanı İsrafil Avcı ise ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Durmuşoğlu, Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Zaimoğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice'ye teşekkür etti.

Haber: İbrahim EMÜL - OSMANİYE

 



Osmaniye 2.01.2020 14:45:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

2

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü

3

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

4

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

5

Atalan Şelalesi Harika

6

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

7

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

8

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

9

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

10

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi