Akademisyen Anne, Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı'nda Ebeveynlerle Buluştu

Akademisyen Anne, Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı

Osmaniye Belediyesi tarafından ulusal düzeyde düzenlenen 7’nci Kitap Fuarı’nda Akademisyen-Yazar Saniye Bencik Kangal, “Çocuk Gelişimi Eğitimi” isimli söyleşide fuarı ziyaret eden ebeveynlerle bir araya geldi.

Osmaniye Belediyesi’nin organizasyonunda Türkiye’de marka haline gelen ve bu yıl 7’nci kez kapılarını açan Osmaniye Belediyesi Kitap Fuarı Cumhuriyet Meydanı’nda devam ediyor. Yüzerlerce yazar binlerce kitap ile onlarca etkinlikle kâğıttan dünyaları keşfe çıkaran Osmaniye Belediyesi 7. Kitap Fuarı’nda yazarlar söyleşileri ile okurlarının karşısına çıkıyor. Bu bağlamda çocuk gelişimi konusundaki kitapları ile bilinen ve “Akademisyen Anne” olarak tanınan Akademisyen-Yazar Saniye Bencik Kangal, “Çocuk Gelişimi Eğitimi” isimli söyleşide fuarı ziyaret eden ebeveynlerle bir araya geldi. Söyleşi alanında düzenlenen etkinlikte çocuk gelişimi hakkında yaşadığı olaylardan örnekler veren Kangal, çocuklara fırsat sunmanın önemine değindi.

Anne ve babalara çocukların gelişimleriyle ilgili bilgiler aktaran Akademisyen-Yazar Saniye Bencik Kangal, “Annelik babalık yolculuğunda hep bir sorun arıyoruz. Diyoruz ki ya ben de bir sorun var ya da bu çocukta bir sorun var. Hep o sorun gözlüğü gözümüzde. Çocuk çok hareketli, çocukta sorun var. Hayır, çocukta sorun yok. Aslında çocuk gelişimin temellerini bilmediğimiz için kendimizi yetersiz hissediyoruz. Bununla birlikte biz ebeveynler olarak medya da ki görsellere ya da sosyal medyaya bakarak geliştiriyoruz. Örneğin, çocuk kumandayı televizyona attığına diyoruz ki çocuk şiddete meyilli, perdeyi kestiği zaman diyoruz ki yaramaz aslında sizin düşündüğünüz gibi olmuyor. Çocuklar belirli yaş dönemlerinde hep bir çatışmayı çözmek isterler. Sadece çocuklar değil biz büyükler de hep bir çatışma çözeriz. Gelişimimizi tamamlamak için. Bundan dolayı çocuklar hep sizlerle bir mesaj verirler. Ama biz ya ben de ya da çocukta bir sorun deriz. Bir çocuk 2 yaşlarında kumandayı televizyona fırlatıyorsa asla şiddete meyilli değildir. Neden biliyor musunuz? Çünkü o çocuk bu yaşlarda eline aldığı herhangi bir cismi atmayı öğrenir. Çocukların her yaşta bir çatışmayı çözmek istediklerini unutmamalıyız” diye konuştu.

Yoğun katılımla gerçekleşen söyleşinin ardından Akademisyen-Yazar Saniye Bencik Kangal, düzenlenen imza programıyla okurları için kitaplarını imzaladı.



Osmaniye 27.11.2023 14:08:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Sürdürülebilir gıda üretimi geleceğin gıda sistemleri için önem taşıyor

2

Vodafone müşteri taleplerini 24 saatte çözmeyi hedefleyen sistem kurdu

3

Huawei Online Mağaza'nın 6. yılına özel kampanya

4

Antalya Devlet Opera ve Balesi "Aşk İksiri" operasını sahneledi

5

Osmaniye’de öğrenci ve veliler iftar sofrasında buluştu

6

Antalya'nın Kepez ilçesinde Hükümet Konağı'nda silahla ateş edilmesi üzerine bölgeye polis ekipleri yönlendirildi

7

Antalya Limanı daha büyük kruvaziyerler ağırlamaya başladı

8

Depremde hasar gören Kahramanmaraş'ın simgelerinden Ulu Cami yeniden ibadete açıldı

9

Antalya'da iki esnaf arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

10

3 bin yıllık antik kentte "kıskanan çatlasın" yazılı mozaik bulundu