Akbank UniChallenge'a Türkiye ve yurt dışından 685 öğrenci başvurdu

Akbank UniChallenge

Akbank UniChallenge'a Türkiye ve yurt dışından 685 öğrenci başvurdu

ISTANBUL (AA) - IAB tarafindan Bogaziçi Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi'nin destegiyle 2015 yilindan beri düzenlenen ve 3 yildir Akbank'in ana sponsorlugunda gerçeklesen Akbank UniChallenge Dijital Ögrenci Isleri Egitim Kampi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle UniChallengerlar ile bir kez daha online ortamda bulustu.

Akbank'tan yapilan açiklamaya göre, egitime 114 üniversiteden Türkiye geneli ve yurt disindan 685 ögrenci basvurarak "Neden Dijital?" sorusuna cevap aradi.

Online olarak 21 Eylül-2 Ekim'de düzenlenen iki haftalik kampa, Türkiye geneli ve yurt disindan yapilan 685 basvuru arasindan IAB Egitim Yürütme Kurulu tarafindan 60 üniversite ögrencisi ve yeni mezun seçildi.

Akbank tarafindan belirlenen konu dogrultusunda hazirlanan sunumlar arasindan ilk 3'e giren ekipler IAB üyesi firmalarda 1 aylik staj imkani elde etti. Birinci olan ekip üyeleri ayni zamanda Hopi'nin Paracik ödülünün de sahibi oldu.

Söz konusu programa yapilan 685 basvuru, 48 sehir ve 114 üniversiteye yayildi. Seçilen ögrencilerin 32'si Istanbul'dan, 8'i Izmir’den, 7'si Eskisehir'den, 6'si Ankara'dan gelirken Antalya, Edirne, Kocaeli, Konya, Nigde, Sakarya ve Hollanda'dan birer ögrenci katildi.

Üniversitelerin 3'üncü ve 4'üncü siniflari ile yeni mezun ögrenciler UniChallenge'da geçirdikleri iki hafta boyunca Dijital'i sektör profesyonellerinden dinleyerek sektörü yakindan tanidi. Egitim boyunca yapilan oturumlar sayesinde basarili vaka örneklerini incelediler, sektörün önde gelen isimleriyle sohbet etme imkani buldular. Böylece "Dijital Reklamcilik" alanindaki kariyer imkanlarina nasil ulasilabileceklerinin yollarini kesfettiler. Egitim kampina katilanlar, derslerin yani sira ayni zamanda mentorlariyla birlikte 6 kisilik gruplar halinde sunumlarini hazirladilar.


- "Büyük kazanimlarimiz oldu"


Açiklamada görüslerine yer verilen katilimcilardan, Bahçesehir Üniversitesi'nden Denis Donikyan, "Iki haftada dijital pazarlamanin okulunu okuduk ve mezun olduk diyebilecegim kadar büyük kazanimlarimiz oldu ancak benim UniChallenge denildiginde aklima ilk gelecek sey saniyorum uzaktan uzaga dahi olsa kurdugum arkadasliklar olacak. Özellikle yeni normale ayak uydurmakta, evden çikmakta hala zorlanan benim için Unichallenge; egitimin yani sira sosyallesmenin de en keyifli yollarindan biri oldu. Farkli sehirlerden o kadar güzel insanlarla tanisip kaynastim ki bunun benim için yeri paha biçilemez degerde. Yillar sonra bile bir araya gelebilecegim, daima iletisimde olacagim kisileri hayatima kattigi için Unichallenge'a çok ama çok tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Beykent Üniversitesi'nden Emrehan Eralp de UniChallenge'in kendisi için dünyanin en büyük sürprizi oldugunu belirterek, "Hayatimda ilk defa, takimimla eslestigim andan itibaren sabah 12, aksam 12 toplanti yapmaktan yorulmadim, enerjik uyandim, enerjik yattim, müthis arkadasliklar edinildi. Bir daha olsun bir daha girerim. Mentorlarla olusan bag ve arkadaslik paha biçilemez. Müthis..." degerlendirmesinde bulundu.


- "UniChallenge bana yol gösterdi"


Galatasaray Üniversitesi'nden Ilgin Nehir Agca ise sunlari kaydetti:

"Çok yogun, yorucu ama verdigim emegin ve vaktin karsiligini yüzde 100 aldigim bir 2 haftaydi. Sektöre dair çok önemli isimlerden çok önemli bilgiler kaptim. Kariyer olarak ilerlemek istedigim yol için de bana çok iyi bir rehber oldu. UniChallenge beni motive etti, bana yol gösterdi, sektöre dair beni heyecanlandirdi ve hirslandirdi. Bir sürü sey ögretti ama ögrenecek daha ne kadar çok seyim oldugunu gösterdi. Daha fazlasini ögrenmek için sektöre girmeye can atiyorum."

ODTÜ'den Mertcan Yükselsin, "UniChallenge benim gözümde hem eglendigim hem ögrendigim, sektörü tanimama olanak saglayan yeni yüzlerle tanismakti diyebilirim. Bu sayede becerilerimi, yeteneklerimi reklamcilik, ajans gibi ortamlarda nasil sekillendirmem gerektigini ögrenmis oldum. UniChallenge benim için gerçekten 'essiz' bir tecrübeydi." ifadelerini kullandi.

Kocaeli Üniversitesi'nden Sena Kaya da "UniChallenge, aslinda çok sevdiginiz bir filmi izlemek veya kitabi okumak gibi... Hem hayatiniza dokunuyor hem de zaman geçse de hep hatirlamak yeniden izlemek, okumak istiyorsunuz. Programda olan egitmenlerimizin anlattigi bilgiler benim için çok degerliydi. Kariyerimde ilerlerken arkama dönüp baktigimda 'iyi ki katilmisim' diyecegim sayili seylerden biri olduguna inaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Üniversitesi'nden Serkan Horasan ise 2 haftalik egitimin ardindan ögrendiklerini yansitabilecegi bir kampanya yaratmanin harika bir deneyim oldugunu aktararak, "Gerçek bir markaya gerçek bir briefle çalisiyor olmak, beni sektörden biriymisim gibi hissettirdi. Bana bu firsati veren herkese tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.


- Ilk 3 ekip


Yapilan sunumlar sonrasi 10 grup arasindan seçilen ilk 3 ekip üyeleri söyle:

"Birinci Ekip-Grup 5: Elif Oguz-Akdeniz Üniversitesi, Ogulcan Patlar-Marmara Üniversitesi, Sahil Sensöz-Bogaziçi Üniversitesi, Serkan Horasan-Anadolu Üniversitesi, Sevval Pinar Güler-Dokuz Eylül Üniversitesi, Zeynep Sila Karatas-Kadir Has Üniversitesi, mentor-Sinan Çilek

Ikinci Ekip: Doruk Uygunlar-Baskent Üniversitesi, Elif Sirtlayan-Istanbul Üniversitesi, Idil Sentürk-Anadolu Üniversitesi, Oguz Zeybek-Bogaziçi Üniversitesi, Sena Kaya-Kocaeli Üniversitesi, Tugba Akçay-Yildiz Teknik Üniversitesi, mentor-Maral Engür

Üçüncü Ekip: Aslihan Murat-Istanbul Üniversitesi, Defne Tural-Özyegin Üniversitesi, Eda Yalçiner-Dokuz Eylül Üniversitesi, Emrehan Eralp-Beykent Üniversitesi, Ramazan Hazir-Bogaziçi Üniversitesi, Zeynep Buse Sogur-Anadolu Üniversitesi, mentor-Ceylan Cangül."




Yurt Dünya 8.10.2020 12:05:00 0

İlginizi Çekebilir

1

ABD Adana Konsolosluğu önünde Gazze'ye destek için oturma eylemi

2

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan kişi tutuklandı

3

Adana'daki denetimlerde ruhsatsız 2 bin 218 silah ele geçirildi

4

Hatay'da evin çatısında bulunan 2 baykuş yavrusu koruma altına alındı

5

Kumlu'da çöplük alanda çıkan yangın söndürüldü

6

Antalya Düşünce Platformu üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ı ziyaret etti

7

Mersin'de yatağa bağımlı 69 yaşındaki hasta, fizyoterapi desteğiyle iyileşiyor

8

Hatay Büyükşehir Belediyesi limanlarda denetim gerçekleştirdi

9

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina kontrollü şekilde yıkıldı

10

Hatay'da öğrenci yurduna giren yılanı itfaiye ekipleri çıkarttı