İlginizi Çekebilir


Akdeniz Belediyesi ’Giysi Market’ kurdu

Akdeniz Belediyesi ’Giysi Market’ kurdu

Akdeniz Belediyesi ’Giysi Market’ kurdu

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle yardım seferberliğini aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi, yıkıcı depremler sonucu yaşadıkları kentleri terk ederek Mersin’e göç eden vatandaşlar için hazırladığı ve binlerce yeni kıyafetin sergilendiği ’Giysi Market’ini hizmete açtı.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, depremzede vatandaşlar için ilk günden itibaren başlattığı yardım ve destek seferberliğini sürdürüyor. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın çağrısıyla başlayan kampanya sayesinde mağazalar ve hayırseverlerin katkısıyla toplanan binlerce kullanılmamış kıyafet, deprem mağduru vatandaşlara ulaştırılacak. Belediye hizmet binası yanında kurulan çadırlara konulan yeni giysiler, depremzede vatandaşlara ilk elden teslim edilecek.

“Ekiplerimizin deprem bölgesinde çalışmaları sürüyor”
Türkiye’nin, son bin yılın afetini yaşadığını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, depremin ilk gününden itibaren bölgeye arama kurtarma personeli ile birlikte onlarca iş makinesi gönderdiklerini ve çalışmaların halen sürdüğünü hatırlattı. Başkan Gültak, “Mersin’e göç eden depremzede vatandaşlarımızı da mahalle kültür sanat evlerimizde ve diğer tesislerimizde ağırlıyoruz. Akdeniz’de şu an binin üzerinde afet mağduru misafirimiz barınıyor. Hayırsever kişi, kurum ve derneklerin desteğiyle misafirlerimizin 3 öğün yemek ihtiyacını da karşılıyoruz” dedi.

Giysi desteği pazartesi gününden itibaren başlıyor
Akdeniz Kaymakamlığına kayıtlı olan ve ilçe sınırlarında misafir edilen depremzedelere her türlü kıyafet desteğini sunacaklarını kaydeden Gültak, "Giyim marketimizde kadın, çocuk, genç her kesimin ihtiyacına cevap verebilecek sıfır kıyafet çeşitlerimiz hazır. Başvuran depremzede vatandaşlarımız, ihtiyaç duydukları giysileri buradan temin edebilecek. Hizmetimiz, 27 Şubat Pazartesi günü hayata geçiyor. Giysi ihtiyacı olan deprem mağduru vatandaşlarımızı giysi markete bekliyoruz. Misafirlerimize aile sıcaklığını yaşatarak, ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Bu marketimizin kurulmasını sağlayan değerli mesai arkadaşlarıma, destek veren mağaza sahiplerine ve depremin ilk gününden beri afet mağduru vatandaşlarımızın yanında olan hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.


Güncel 23.02.2023 11:40:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta çekiciye çarpan otomobilin sürücüsü öldü

2

GÜNCELLEME - Hatay'da berber dükkanına silahlı saldırıda düzenleyen 2 şüpheli gözaltına alındı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nun açılışında konuştu: (2)

4

Emine Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanının eşi Latife El Durubi ile görüştü

5

"Maraş fıstık ezmesi" coğrafi işaretle tescillendi

6

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda ikinci etap tamamlandı

7

Lexus Milano Tasarım Haftası'nda geleceğin mobilitesini sanatla buluşturdu

8

Kanatlı ve kırmızı et döner satışı yapılan işletmeler eş zamanlı denetlendi

9

Osmaniye’de, Çocuk İzlem Merkezi işleyişine yönelik bilgilendirme yapıldı

10

Depremzede özel gereksinimli çocuklar için spor ve rehabilitasyon projesi