Akdeniz İhracatçı Birlikleri temmuzda 1,32 milyar dolarlık dış satım yaptı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri temmuzda 1,32 milyar dolarlık dış satım yaptı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri temmuzda 1,32 milyar dolarlık dış satım yaptı

MERSİN - Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Fatih Doğan, temmuzda 1,32 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Doğan, yazılı açıklamasında, birliklerinin geçen yılın aynı dönemine göre dış satımda yüzde 17 artış gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin temmuzdaki ihracatına AKİB olarak yüzde 6,9 katkı sağladıklarını ifade eden Doğan, "AKİB, temmuz ayında 1,32 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Temmuzda en yüksek ihracat değerlerine demir-çelik, kimya ve hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörlerinde ulaştık. Demir-çelikte yüzde 79, hayvansal gıdada yüzde 75 oranında ihracatımızı artırdık. Hazır giyimde bu oran yüzde 21, mobilyada yüzde 9, yaş meyve sebzede yüzde 5, kimyada yüzde 2 oranında yansıdı." değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz ayında en yüksek değerlere Mısır, Irak ve Hollanda pazarlarında ulaştıklarını vurgulayan Doğan, birliklerinin 27 bini aşkın üyesiyle "İhracatla Yükselen Türkiye" vizyonuna güçlü desteğini sürdürdüğünü kaydetti.



Ekonomi 6.08.2024 11:48:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "4. Astronomi Gecesi" düzenlendi

2

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

4

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

5

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

6

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

7

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

8

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

9

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

10

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı