Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan, TEKNOFEST'te finale kalan elektrikli aracı kullandı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan, TEKNOFEST

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan, TEKNOFEST'te finale kalan elektrikli aracı kullandı

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, tasarladıkları elektrikli araçla TEKNOFEST 2021'de finalistler arasında yer alan Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, Rektör Özkan, buluşmada, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen danışmanlığında Tufan Elektromobil Takımı'nın tasarladığı "TUFAN V1" adlı elektrikli aracı kullandı ve öğrencilerden bilgi aldı.

Takımı TEKNOFEST Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda finalist olup, TEKNOFEST 2021'e katılma başarısından dolayı tebrik eden Özkan, gelecek yıl birinci olmaları için yanlarında olduklarını belirtti.

Özkan, mühendislik fakültesi öğrencilerinin geleceği tasarlayan ve inşa eden öğrenciler arasında yer alacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Akdeniz Üniversitesi olarak öğrencilerimizi teknolojiyle ne kadar erken tanıştırıp, onları yarışmalara teşvik ederek savunma sanayi, yazılım ve elektrik, elektronik, teknoloji tasarımları arasında yer almalarını sağlarsak, o kadar ülkemizin geleceğine katkı da bulunmuş oluruz."

Doğru akım elektrik motoru kullanılan araçta sürücü ile ağırlığı yaklaşık 650 kilogram civarında ve 5 beygir gücünde olan aracın, saatte yaklaşık 45 kilometre hıza ulaşıp 90 kilometre menzil vadettiği açıklandı.

Akdeniz Üniversitesi'ni TEKNOFEST'te Tufan Elektromobil Takım Kaptanı Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi Mesut Erol ve takım üyeleri Mühendislik Fakültesi öğrencileri Gülsüm Büşra Karaca, Kerim Kaan Maraşlı, Doğukan Tombul, Furkan Kalebaşı, Ali Özer, Yaşar Yasemen Nur Salım, Ahmet Yüksel, Muhammed Körpe, Hüseyin Ertem, Niyazi Atakan Elgin, Yusuf Demirel, Adem Kösek, Muhammed Lütfullah Çalışkan temsil etti.

"AR-GE ve Yüksek Teknoloji Topluluğu" bünyesinde çalışmalarını yürüten Tufan Elektromobil Takımı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın elektrikli araç standını ziyaret ederek, kendilerine başarı dilediğini aktardı.

TEKNOFEST'e katılmanın kendileri için önemli bir deneyim olduğunu, daha çok sponsorla daha güzel ve daha aerodinamik bir araç tasarımı yapmayı planladıklarını kaydeden öğrenciler, gelecek yıl TEKNOFEST'te derece elde etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Bölgeden 8.10.2021 18:25:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

2

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

3

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

4

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

5

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

6

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

7

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

8

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

9

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor

10

Rektör Bakan'dan 23 Nisan Mesajı