Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan, "Üreme Tıbbı" alanında dünyada 10 öncü kadın arasında gösterildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan,

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan, "Üreme Tıbbı" alanında dünyada 10 öncü kadın arasında gösterildi

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, rahim nakli ve üreme bilimi alanında dünyanın öncü 10 kadın bilim insanı arasında yer aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesörü (Emerita) Dr. Catherine Racowsky, 5. Uluslararası Rahim Nakli Kongresi'nde, rahim nakli ve tüp bebek alanlarında dünyada çığır açan kadın bilim insanlarını açıkladı.

Racowsky, kongrede yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesinin bu alandaki öncü çalışmalarına dikkati çekerek, Özkan'ı öncü kadınlar arasında gösterdi.

Kadınların araştırmacı kimlikleriyle bilimi ileri taşıdığını belirten Racowsky, bilimin ilerlemesinde kadınların cesaretinin belirleyici olduğunu ifade etti.

Özkan, hem dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren cerrah olarak hem de kadın bilim insanlarının tıpta kurucu rolünü temsil ederek dikkati çekti.



Yurt Dünya 10.10.2025 20:38:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da don önleyici pervaneler narenciyeler için çalıştı

2

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

4

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

5

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

7

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

8

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

9

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

10

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak