"Akdeniz'in Sibiryası"ndaki menderesler görsel şölen sunuyor

"Akdeniz'in Sibiryası"ndaki menderesler görsel şölen sunuyor

KAHRAMANMARAS (AA) - ISMAIL HAKKI DEMIR - Kahramanmaras'ta soguk havasi nedeniyle "Akdeniz'in Sibiryasi" olarak anilan Göksun ve Andirin ilçelerinin sinirinda, karin erimesiyle derelerde olusan menderesler büyüleyici güzellikleriyle etkiliyor.

Yilin büyük bölümünde soguk havanin etkili oldugu Göksun ve Andirin'da, sakli kalmis yapisiyla ilkbaharda etkileyici manzaralar olusturuyor.

Zengin bitki örtüsüne sahip, "mikroklima" özelliklerin görüldügü bölgede isinan havayla hizla eriyen karin etkisiyle ilkbaharin renkleriyle olusan görüntüler dikkati çekiyor.

Doga harikasi bölgeye giden fotograf tutkunlari, bahar manzaralarini ölümsüzlestiriyor.

Andirin ilçesine bagli Geben Mahallesi yakinlarinda mayis ve agustos aylari arasinda mevsimlik akan derenin olusturdugu doga harikasi menderesler de görsel sölen sunuyor.

Bin yillik geçmise sahip ve adini üç kale komutanindan birinin kizina asik olan diger iki kale komutaninin ogullarinin çekistigi hikayeden alan Meryem Çil (Geben) Kalesi çevresinden geçen menderesler drone ile görüntülendi.

Bölgede hayvancilik yapan Halit Gürlek, AA muhabirine yaptigi açiklamada, küçük yaslardan itibaren hayvancilik yaptigini anlatarak, bölgenin, dogasiyla herkesin dikkatini çektigini söyledi.

Dagdaki kar, dogadaki yesillik ve havasiyla bölgenin güzelliginin yasanmaya deger oldugunu anlatan Gürlek, "Buralara gelip doganin fotograflarini çekiyorlar. Ovasiyla, suyuyla ve ormaniyla burasi herkesin ilgisini çekiyor. Biz de hayvancilik yaparak geçimimizi sagliyoruz." dedi.

Ismail Kahveci ise hayvanlari otlatmak için çiktiklari yaylalarin dogasiyla herkesin begenisini kazandigini belirtti.

Kivrik kivrim akan mendereslerin ayri bir güzelliginin oldugunu aktaran Kahveci, "Gelip geçenler de 'ne güzelmis buralar' diye fotograflarini çeker. Burada dogayla iç içe yasiyoruz." diye konustu.



Spor 20.05.2020 11:07:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Basketbol Süper Ligi'ne yükselen Mersin Büyükşehir Belediyesi şampiyonluğu kutladı

2

Deniz Küreği Türkiye Kupası, Antalya'da sona erdi

3

Adana'da 20. Salbaş Karakucak Güreşleri yapıldı

4

Basketbolda Süper Lig'e yükselen Mersin Büyükşehir Belediyesi kupasını aldı

5

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi

6

10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası

7

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Yıldırım, Mersin'de kongre üyeleriyle buluştu: (2)

8

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Yıldırım, Mersin'de kongre üyeleriyle buluştu: (1)

9

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi

10

Deniz Küreği Türkiye Kupası, Antalya'da başladı