Akfen GYO’nun kredi notu A-‘ye yükseldi

Akfen GYO’nun kredi notu A-‘ye yükseldi

Akfen GYO’nun kredi notu A-‘ye yükseldi

Üç aylık kira gelirlerini Euro bazında yüzde 24 arttıran Akfen GYO, ulusal kredi notunu A-‘ye çıkartırken, kredilerinde 3.1 milyon euroluk erken ödeme gerçekleştirdi
Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2021 yılı başından itibaren mevcut finansalların güçlendirilerek şirketin gelecek vizyonunun öne çıkarılmasına yönelik olarak attığı adımların karşılığını alıyor. Şirket, Nisan ayı içerisinde, ilk olarak 2022 yılının Ocak-Mart ayları arasındaki ilk 3 aylık döneminde kira gelirlerini, geçen yılın aynı dönemine göre, euro bazında yüzde 24 artırarak 4.2 milyon euroya ulaştırdı.
Kredi notu yükseldi
Bununla birlikte Akfen GYO’nun rating notunu değerlendiren JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından şirketin uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notu BBB (tr)’den A- (tr)’ye yukarı yönlü revize edildi. Olumlu finansal tablolar ile yoluna devam eden şirket, kredilerinde ödeme planına uygun ilave olarak 3.1 milyon euroluk erken ödeme de gerçekleştirdi.
“Olumlu adımların karşılığını almaya devam ediyoruz”
Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, geçen yılki yeniden yapılanma sonrasında bu yıl art arda olumlu gelişmeler ile daha önceden planladıkları şekilde yollarına devam ettiklerini belirtti. Karaağaoğlu, “Akfen GYO olarak her alanda attığımız adımların karşılığını almaya devam ediyoruz. İlk çeyrekte kira gelirlerinin en düşük olduğu sezonda gerçekleşen kur artışlarından dolayı önceki yıllardaki gibi yazdığımız zararı Mayıs ayıyla birlikte turizm sezonunun başlaması ile telafi etmiş olacağız. Buradan hareketle nakit fazlası oluşturan başarılı finansal görünümümüzü devam ettirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Güncel 9.05.2022 10:48:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi