"Akıllı Kent olma yolunda Kadirli" konferansı düzenlendi

Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan`ın isteği ile Kadirli`ye gelen Sampaş A.Ş. yönetim kurulu başkanı Şekip Karakaya, "Akıllı Kent Yolunda Kadirli ve Kentsel Dönüşüm" konferansında önemli bilgiler vererek, uyarılarda bulundu.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Devlet Bahçeli Kültür Merkezi`nde düzenlenen programın açılış konuşmasında, ?Akıllı Şehirler? konusunun her geçen gün daha da önem kazandığını belirterek, şehirli nüfusun Türkiye?de olduğu gibi tüm dünyada da hızlı bir şekilde arttığına işaret etti.

Başkan Tarhan, bu anlamda şehirlerde yaşam kalitesini belli bir seviyede tutabilmek ve hatta iyileştirmek için önemli çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çekerek, "Akıllı Kent Yolunda Kadirli ve Kentsel Dönüşüm" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Kadirli`ye gelen Sampaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya`ya teşekkür etti.

Karakaya ise konuşmasında, Türkiye`nin akıllı kent sistemleri için geliştirdiği uygulamalar ile Avrupa ülkelerinin önünde yer aldığını belirterek, her kent için ekonomik, sosyo-kültürel uyaranları coğrafi tabanlı olarak tanımlamalı ve her bir süreç için iş alanları oluşturabilecek projelerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kadirli`de Kentsel Dönüşümü ve Kentin gelişmesi için yapılması gerekenleri anlatan Karakaya, "Kentsel dönüşüm top yekün bir değişimdir. Kentsel dönüşüm Türkiye?nin en büyük seçeneğidir. Akıllanma kavramı Kentsel dönüşüm için toplumun bütün katmanlarının yeni bir yaşam felsefesi kazanmaları adına çok önemli bir araç olarak kullanılmalıdır.

Türkiye?de yüzlerce yerel yönetimle çalışan SAMPAŞ?ın kentsel dönüşüm sürecinde verdiği hizmetlerin başında ?şehir envanteri hazırlanması? geliyor. Şirket, şehirlerde ne var ne yoksa envanterini çıkarıyor. Böylece belediye ve yerel yönetimlere kentsel dönüşüm sürecinin gerekliliklerini kolayca analiz edebilecekleri veriler hazırlanıyor. Ayrıca yetkililerin bilgiye dayalı kararlar almaları kolaylaştırılıyor.

Aynı şekilde SAMPAŞ, kentsel dönüşüm süreçlerinde, bilişim uygulamalarıyla yerel yönetimlerin maliyet ve zaman tasarrufu yapmasına da fırsat sağlıyor. Geniş ürün ve çözümleriyle kentsel dönüşüme katkıda bulunmayı hedefleyen SAMPAŞ, vatandaş odaklı uygulamalarıyla şehirde yaşayanların memnuniyetinin artırılmasını da hedefliyor.

Belediye Başkanımız sayın Dr. Ömer Tarhan`ın isteği ile Kadirli`de olmaktan dolayı çok memnun olduk. Gelişen ve büyüyen bir Kadirli`nin yaşanabilir bir şehir olması için büyük çaba sarf eden Belediye Başkanı  Dr. Ömer Tarhan beyi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.



Güncel 25.10.2016 04:53:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremde 146 kişinin öldüğü Hamidiye Sitesi'ne ilişkin davanın görülmesine başlandı

2

Adana'da kızını rahatsız ettiği iddiasıyla bir genci öldüren baba tutuklandı

3

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

4

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

5

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

6

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

7

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

8

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

9

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

10

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri