Akkışlalılar Yoğurt Bayramı ve festivalde buluşacak

Akkışlalılar Yoğurt Bayramı ve festivalde buluşacak

Akkışlalılar Yoğurt Bayramı ve festivalde buluşacak

Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, vatandaşları ilçede düzenlenecek olan Geleneksel Yeni Yoğurt Bayramı ve Kilim Festivali’ne davet etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 11-12 Haziran’da Akkışla Üsküdar Yaylası’nda düzenlenecek olan etkinlikte ilk gün seyirlik oyunlar ve türkülü halaylar yapılacak. 12 Haziran’da ise ilçe girişinde karşılanacak olan protokol üyeleri ile etkinliğin yapılacağı yaylaya gidilecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisi ile başlayacak olan etkinlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere protokol açılış konuşması yapacak. Etkinliğin devamında ise yöresel şiirler okunacak ve halk oyunları gösterisi yapılacak.
Geleneksel Yeni Yoğurt Bayramı nedir?
İlk baharda koyunları ile birlikte yaylalara çıkan Türkmenler, ilk etapta kuzuların beslenmesi ve gelişmesi için koyunlardan süt almazlar. Mayıs sonu Haziran başlarında koyunlardan alınan ilk süt yoğurt yapılarak bütün ilçe halkı, çere köyler, kasabalar ve devlet büyükleri davet edilerek yöresel eğlencelerle, bayram havasında şenlikler yapılır. Bu şenlikler Yeni Yoğurt Bayramı olarak adlandırılır.


Güncel 2.06.2022 12:03:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

2

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

3

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

4

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı

5

Alanya'da kaçak tütün operasyonu düzenlendi

6

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yöneticilerine etkili iletişim ve liderlik eğitimi verildi

7

Red Bull sporcusu Costa, hareket halindeki trene iniş yapıp yeniden havalandı

8

Garanti BBVA'dan UNO'nun enerji verimli üretim yatırımına 13 milyon avro finansman

9

Zorluteks "ORBIT" projesiyle AB destekli "Horizon Europe Programı"na 3. kez kabul edildi

10

Mersin'de orman sınırlarındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı