Akkuyu NGS'nin ilk reaktörünün basınç kabı sahaya ulaştı

Akkuyu NGS

Akkuyu NGS'nin ilk reaktörünün basınç kabı sahaya ulaştı

MERSIN (AA) - Mersin'de insaati devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralinin (NGS) ilk ünitesi için üretilen reaktör basinç kabi sahaya ulastirildi.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un mühendislik bölümü Atommash tarafindan üretilen basinç kabini tasiyan gemi, 3 bin kilometrelik deniz yolculugunun ardindan Akkuyu'daki Dogu Kargo Terminali'ne yanasti.

Akkuyu Nükleer AS Genel Müdür Birinci Yardimcisi ve Yapi Isleri Direktörü Sergey Butskikh, terminalde düzenlenen törende, hedeflere ulasilmasi açisindan çok önemli bir asamanin gerçeklestigini söyledi.

Ekipmanin agirliginin 330 ton oldugunu aktaran Butskikh, "Basinç kabi, sadece agir bir ekipman degil, ayni zamanda insa edilecek nükleer güç ünitesinin çok önemli bir güvenlik unsuru." dedi.

Butskikh, basinç kabinin yaklasik 3 yilda üretildigini vurgulayarak, "Üretim sirasinda 700'den fazla farkli süreç uygulandi. Ayni zamanda reaktör ile parçalari, yaklasik 300 kontrol noktasi ve testlerden basariyla geçti." ifadesini kullandi.

Akkuyu NGS'de fiziki, cografi ve iklimsel sartlari dikkate aldiklarini anlatan Butskikh, projenin insaatinda tüm güvenlik önlemlerine siki sekilde uyuldugunu dile getirdi.

Reaktör basinç kabinin gemiden tahliye edildikten sonra kontrollerden geçirilecegi bilgisini veren Butskikh'e, konusmasinin ardindan gemi kaptani tarafindan konsimento belgesi sunuldu.



Yurt Dünya 10.11.2020 15:11:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da depremlerde hasar alan ve restorasyonu tamamlanan mescit ibadete açıldı

2

Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er yemin etti

3

Hatay'da evin bahçesinde lahit bulundu

4

Adana'da bir barda ruhsatsız 25 silah ele geçirildi

5

Antalya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada gözaltına alınan 25 zanlı adliyede

6

Aile ve Gençlik Fonu'na depremin merkez üssünde 1981 çift başvurdu

7

Mersin'de dolandırıcılık operasyonunda 20 şüpheli tutuklandı

8

Hatay'da gönüllüler her gün 12 bin kişilik iftar hazırlıyor

9

Muratpaşa Belediye Başkan adayı Manavoğlu, ÇMO'yu ziyaret etti

10

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı