Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmalar sürüyor

Akkuyu Nükleer Güç Santrali

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmalar sürüyor

MERSİN - Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılaması öngörülen Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) çalışmalar devam ediyor.

Türkiye ile Rusya arasında 12 Mayıs 2010'da imzalanan hükümetler arası anlaşma kapsamında yapımı sürdürülen Akkuyu NGS, her biri 1200 megavat kapasiteli 4 reaktörden oluşuyor.

Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında bulunan santralin, tam kapasite devreye girdiğinde Türkiye'nin elektrik talebinin yüzde 10'unu tek başına karşılaması öngörülüyor.

Çalışmaların hızla sürdüğü Akkuyu NGS'nin öngörülen takvimde devreye alınması planlanıyor.

Öte yandan, Akkuyu NGS'deki son gelişmelerin ve proje detaylarının anlatılması için Akkuyu Nükleer AŞ'nin YouTube kanalı üzerinden "Açık Kapı Günü" etkinliği düzenlendi.

Programa konuk olan Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat Müdür Yardımcısı Dmitry Romanets, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi, vatandaşların sorularını yanıtladı.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva'nın da görüntülü mesaj gönderdiği programda, Akkuyu NGS'de çalışan Türk mühendisler projeye ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı.



Ekonomi 25.11.2023 17:58:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

2

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

3

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

4

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

5

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

6

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

7

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

8

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

9

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

10

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu: