Akmerkez, tüm önlemleri alarak tam kapasite çalışmaya başladı

Akmerkez, tüm önlemleri alarak tam kapasite çalışmaya başladı

Akmerkez, tüm önlemleri alarak tam kapasite çalışmaya başladı

ISTANBUL (AA) - Akmerkez, Saglik Bakanligi'nin yönlendirmelerinin yani sira ek önlemler gelistirerek toplum ihtiyaçlarinin karsilanmasi için yeniden tam kapasitede çalismaya basladi.

Akkök Holding'in açiklamasina göre, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin görülmesinden sonra kendi inisiyatifiyle kapilarini ilk kapatan alisveris merkezlerinden olmustu.

Toplum sagliginin korunabilmesi adina 19 Mart'tan bu yana yalnizca market ve eczaneyle sinirli hizmet veren Akmerkez, saglik otoritelerinin yönlendirmelerinin yani sira ek saglik önlemlerini de alarak tekrar tam kapasiteyle hizmete basladi.

Akmerkez, Saglik Bakanligi ve Bilim Kurulu’nca açiklanan yönergeler dogrultusunda ve is güvenligi uzmanlarinin koordinasyonunda "yeni normal"e adaptasyon için birçok önlem hayata geçirdi.

"Her 10 metrekareye 1 kisi" kurali, maskesiz girislerin sinirlandirilmasi gibi genel önlemlerin yani sira Akmerkez "sifir risk" prensibini destekleyecek ek uygulamalarla da saglik tedbirlerini güçlendirdi.


- Termal kameralar ile temassiz ates ölçümü


Yapilan yeni çalismalar kapsaminda Akmerkez'de havalandirma sistemleri yüzde 100 taze havayla beslenerek iklimlendirme olusturulurken Saglik Bakanligi'nin önerdigi kriterlerdeki termal kameralarla ziyaretçilerin ates ölçümünü de temassiz olarak yapilacak.

Ayrica sirkülasyonun yogun oldugu noktalarda; rutin dezenfeksiyon islemlerinin artirilmasinin yani sira devamli kontrol edilmesi için "özel hijyen ekipleri" olusturuldu. Sifir risk politikasi ve toplum sagligina verilen öncelik kapsaminda özel olarak görevlendirilen bu ekipler tüm ortak alanlarda dezenfeksiyon islemlerinin kontrolünden sorumlu.

Akmerkez içerisinde tüm taseronlar ve ilgili saha personellerine de açilis sonrasi süreçle ilgili egitimler verilmeye devam ediliyor. Tuvaletlerin içi dahil olmak üzere sosyal mesafe kurallari titizlikle uygulanirken yan yana olan kabinler, pisvuarlar ve lavabolar aralikli olarak kullanilacak.

Yürüyen merdivenlerde "üç basamaklik mesafe" kuralinin uygulanmasi için ziyaretçiler görsellerle tesvik edilecek. Asansörler sadece engelli, hamile ve yasli ziyaretçiler tarafindan, en fazla 2 kisinin yolculuk edecegi sekilde kullandirilacak.


- "Akmerkez'de misafirlerimizin içi rahat olsun"


Açiklamada görüslerine yer verilen Akmerkez Genel Müdürü Murat Kayman, AVM'yi ziyaret edecek misafirlerin hiçbir endise tasimamasi ve içlerinin rahat olmasi gerektigini belirterek, yeni normale dönüs için halk sagligini gözeten bir dizi önlem aldiklarini bildirdi.

Akmerkez'i ziyaret eden birisinin burada rutin dezenfeksiyon islemlerinin siklastirildigini görecegini aktaran Kayman, su açiklamalarda bulundu:

"Içeri girerken temassiz bir sekilde ates ölçümü yapilacak. Daha güvenli bir iklimlendirmenin oldugunu görecek. Içeri girerken herkes maskeli olacak. Tabii burada yalnizca bizim ve magazalarimizin alacagi önlemler degil, ziyaretçilerin de gerekli tedbirleri almasi bekleniyor. Bu yüzden Akmerkez'de tüm misafirlerimizin içi rahat olsun."





Politika 2.06.2020 10:27:38 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı