Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden tiyatro gösterisi

Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden tiyatro gösterisi

Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden tiyatro gösterisi

ANTALYA - Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından "Deli Aranıyor" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Mimari Restorasyon, Elektrik ve Tapu Kadastro bölümlerinden 18 öğrencinin rol aldığı oyunun yönetmenliğini Sanat Tarihi Öğretmeni Meydan Palalı üstlendi. Komedi türündeki oyunda, bir köyde kaybolan deliyi aramak yerine, kasabaya yeni bir deli bulunmaya çalışılması mizahi bir dille işlendi. İzleyiciler, sahnedeki performanslarla keyifli anlar yaşadı.

Akseki Osman Yüksel Serdengeçti Sinema Salonu’nda sahnelenen oyunun dikkati çeken yönlerinden biri de, Akseki yöresinde halk arasında kullanılan lakapların, sahnede canlandırılan karakterlere verilmesi oldu. Bu özellik, oyuna hem yerel bir hava kattı hem de izleyicilerin beğenisini topladı.

Oyunda “Lolipop” karakterine hayat veren Mimari Restorasyon Bölümü öğrencisi İlayda Perçin, gösteri sonrası, "Bu tiyatro gösterisi için hep birlikte çok emek verdik. Amacımız, Akseki halkı ile üniversite öğrencilerini bir araya getirip biraz olsun tebessüm ettirmekti. Bence amacımıza ulaştık. Bizim için çok eğlenceli ve heyecanlı bir deneyim oldu." dedi.



Yurt Dünya 29.04.2025 11:36:59 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi