Akseki'de kadın kooperatiflerinin kurulması toplantısı düzenlendi

Akseki

Akseki'de kadın kooperatiflerinin kurulması toplantısı düzenlendi

ANTALYA (AA) - Akseki ilçesinde kurulmasi planlanan kadin kooperatifleriyle ilgili toplanti gerçeklestirildi.

Akseki Belediyesi Osman Yüksel Serdengeçti Kültür Salonu'nda yapilan toplantiya Akseki Kaymakami Volkan Hülür ve Akseki Belediye Baskani Ibrahim Özkan, kurum amirlerinin yani sira mahalle muhtarlari da katildi.

Kaymakam Hülür, toplantidaki konusmasinda, üretimin ve kooperatifçiligin en önemli bileseni olan kadinin Türk toplumundaki önemini vurguladi.

Ilçenin kapsamli ve dengeli gelismesi, alternatif turizm alanlarinda iyi bir konuma sahip olmasi açisindan kadin kooperatifi çalismasini çok önemsedigini belirten Hülür, sunlari ifade etti:

"Bu noktada projenin paydaslarindan birisi olarak elimizden geleni yapacagiz. Ancak unutulmamali ki ilçemizin tüm dinamiklerini ayni yöne ve tarafa çeviremezsek basari kalici olmayacaktir. Kapsayici, yalin ve sonuç odakli bir dil ile bunu hep birlikte basarabiliriz. Sunu çok net görebiliriz ki Akseki'nin önünde ki çikis yolu alternatif turizmdir. Dogasi, havasi ve tarihi ile bize bunu anlatiyor. Akseki'nin çaliskan kadinlarini ve is insanlarini bu proje altinda bulusturdugumuzda ekonomik ve sosyal anlamda büyük bir ilerleme olacaktir."

Akseki Belediye Baskani Ibrahim Özkan ise kadinlarin toplum içerisinde güçlendirilmesi, kendi basina ayakta durabilmesi ve kendini gelistirebilmesinin toplum açisindan yararli olacagini dile getirdi.

Bu yönüyle kooperatiflerin olusturulmasinin kadinlar için büyük bir firsat olduguna dikkati çeken Özkan, "Kadin kooperatiflerin kurulup güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin saglanmasi, kurumsal kapasitelerinin gelistirilmesi, görünürlüklerinin arttirilmasi ve yayginlastirilmasi ile kadinlarin kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katilimi konularinda is birligi yapmasini amaçliyoruz. Her zaman çaliskan kadinlarimizin yaninda olacak ve onlarin her zaman destekleyecegiz." ifadelerini kullandi.



Yurt Dünya 19.10.2020 17:27:58 0

İlginizi Çekebilir

1

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı

2

Hatay'da hayatını kaybeden Kıbrıs gazisinin cenazesi toprağa verildi

3

Antalya Valisi Şahin, 23 Nisan dolayısıyla temsili olarak makamını devretti

4

Vali Öksüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makamını öğrenciye devretti

5

Isparta'da otomobilin şarampole devrildiği kazada 1 kişi yaralandı

6

Hatay'da hastanede tedavi gören çocuklara 23 Nisan etkinliği

7

Hataylı depremzede Sözer ailesine yeni evleri teslim edildi

8

Antalya'da vatandaşların güzel havada sahil keyfi

9

Silifke'nin tarihine ilişkin sergi açıldı

10

Karamanlı'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı