Alageyikler. Gümeli ormanlarında görüldü

Alageyikler. Gümeli ormanlarında görüldü

Alageyikler. Gümeli ormanlarında görüldü

Türkiye’nin 105’inci tabiat anıtı olarak tescillenen ve dünyanın en yaşlı porsuk ağacına ev sahipliği yapan, Gümeli beldesi ormanları bölgesinde birinci derecede koruma altında bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan alageyikler; vatandaşın bahçesinde görüntülendi.
Dünyanın en yaşlı 5’inci ağacı ve en yaşlı porsuk ağacı unvanına sahip Gümeli Tabiat orman bölgesinde kışın sert geçmesi sebebiyle yerleşim yerine kadar inen ve iki alageyik, köy sakini tarafından bahçede otlanırken görüntülendi. Birinci derecede koruma altında bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan türler bölümünde kırmızı listede yer alan alageyikler, ormanlık alandan ürkek tavırları ile girdikleri mancar bahçesinde bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.
Geyikleri gören köylüler Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nü arayarak, ormana geyikler için yem bırakılmasını talep etti. Milli Parklar görevlileri de birkaç gün içinde Gümeli’ye gelerek, geyikler için doğaya yem bırakacakları yanıtını verdi.


Güncel 22.02.2023 10:53:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Gastroenteroloji Derneğinden kolon kanseri etkinliği

2

Ray Sigorta sektörde ilk 5 içinde yer almayı hedefliyor

3

Futbol: Hazırlık maçı

4

Polifarma gönüllüleri Türkmenli Barajı çevresini temizledi

5

Antalya'da "Kepez Kitap Fuarı" kapılarını açtı

6

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Antalya ile devam ediyor

7

TurkNet desteğiyle FRC 2026'nın ikinci etabı Bakırköy'de başladı

8

Milas Bodrum Havalimanında yaz sezonu dış hat uçuşları başladı

9

Tuğgeneral Sert'ten KSÜ'ye ziyaret

10

Burdur'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı