Alanya'da kullanım süresi geçmiş ürünlere yeni tarihli etiket yapıştıran toptan gıda deposu mühürlendi

Alanya

Alanya'da kullanım süresi geçmiş ürünlere yeni tarihli etiket yapıştıran toptan gıda deposu mühürlendi

ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerdeki etiketleri değiştirerek yeniden piyasaya süren toptan gıda deposu mühürlendi, ürünler imha edildi.

Alanya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Emişbeleni Mahallesi'nde bir toptan gıda deposunda son tarihi geçmiş ürünlerin satıldığı ihbarı üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve belediye zabıta ekiplerince çalışma başlatıldı.

İşletmede yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin üzerindeki etiketlerin dijital baskı makinesiyle değiştirilerek yeniden piyasa sürüldüğü tespit edildi. Ürünlere imha etmek üzere el koyan ekipler, daha sonra toptan gıda deposunu mühürledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, ekiplerin insan sağlığını doğrudan tehdit eden ciddi bir usulsüzlüğü ortaya çıkardıklarını belirtti. Gıda üzerinden halkın sağlığını hiçe saymanın yalnızca hukuki değil ahlaki bir çöküş olduğunu anlatan Özçelik, "Hiç kimse insan sağlığı üzerinden kazanç elde edemez. Bu tür girişimlere karşı sıfır tolerans politikamız devam edecektir." ifadelerini kullandı.



Yurt Dünya 8.05.2025 18:08:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı