Alanyaspor iç sahada en uzun yenilmezlik serisini tekrarlamaya yakın

Alanyaspor iç sahada en uzun yenilmezlik serisini tekrarlamaya yakın

Alanyaspor iç sahada en uzun yenilmezlik serisini tekrarlamaya yakın

ANTALYA (AA) - Süper Lig'de 10. haftaya bir maç eksigiyle averajla ilk sirada giren Aytemiz Alanyaspor, 29 Kasim Pazar günü konuk edecegi Ittifak Holding Konyaspor'u da yenip, iç sahadaki yenilmezlik serisini 9 maça çikarmayi hedefliyor.

Teknik direktör Çagdas Atan'in ögrencileri, Süper Lig'de bu sezon oynadigi 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik aldi. Rakip fileleri 18 kez havalandiran turuncu-yesilli takim, kalesinde 3 gole engel olamadi.

Bir maç eksigine ragmen topladigi 20 puanla Fenerbahçe'yi averajla geride birakip, liderlik koltugunda oturan Akdeniz ekibi, bu sezon iç sahadaki 4 karsilasmadan 3'ünü kazandi, 1'inden beraberlikle ayrildi.


- Sahasinda bilegi bükülmüyor


Alanyaspor, iç saha mücadelelerinde ikinci haftada Hes Kablo Kayserispor'u 2-0, dördüncü haftada Atakas Hatayspor'u 6-0, altinci haftada Fatih Karagümrük'ü 2-0 yendi, sekizinci haftada Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldi.

Turuncu-yesilliler, bu sezon su ana kadar kaydettigi gollerin 11'ini iç sahada atti. Alanyaspor, sahasindaki karsilasmalarda kalesindeki tek golü ise Trabzonspor maçinda gördü.

Ligde geçen sezon Gaziantep FK (1-0), Trabzonspor (2-2), Galatasaray (4-1) ve Yukatel Denizlispor (1-0) ile oynadigi son 4 iç saha karsilasmasinda da yenilgi yüzü görmeyen turuncu-yesilliler, böylece evindeki son 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlikle hanesine 20 puan yazdirdi.

Alanyaspor, iki beraberligi de Trabzonspor karsisinda yasadi.


- Konyaspor'la 4-4'lük esitlik


Akdeniz ekibi, ligin 10. haftasinda Ittifak Holding Konyaspor ile yapacagi mücadeleyi de kaybetmezse, 5 sezondur yer aldigi Süper Lig'de iç sahada 9 maçlik yenilmezlik serisini ikinci kez yakalamis olacak.

Süper Lig'de Konyaspor ile bugüne kadar 8 kez karsilasan Aytemiz Alanyaspor, rakibini 3'ü deplasmanda 1'i iç sahada 4 karsilasmada maglup etti. Diger mücadelelerde Konyaspor, turuncu-yesilli ekibe 3'ü dis sahada 4 maçta üstünlük sagladi.

Alanyaspor, rakibinin 16 golüne 15 golle karsilik verdi.


- En son Besiktas'a yenildi


Alanyaspor, iç sahada son yenilgisini geçen sezonun 24. haftasinda, 28 Subat 2020'de Besiktas'a karsi 2-1'lik skorla yasadi.

Konyaspor karsilasmasini kayipsiz geçmenin planlarini yapan Akdeniz ekibi, liderligini korumayi hedefliyor.

Süper Lig'de, kulüp tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini 2018-2019 sezonunda üst üste 9 mücadeleyi kaybetmeyerek elde eden Alanyaspor, söz konusu sezonun 31. haftasinda konuk ettigi Konyaspor'a 4-2 maglup olarak, yakaladigi seriyi 10 maça çikarma sansini kaybetti.

Ligde 9. kez karsilasacagi Konyaspor'un iç sahadaki yenilmezlik serisine bir kez daha son vermesine müsaade etmek istemeyen Alanyaspor, bu sezonki "tek namaglup, en fazla gol atan, en az gol yiyen takim" unvanlarini 11. haftaya tasimak istiyor.



Bölgeden 27.11.2020 11:12:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

2

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

3

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

4

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

5

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

6

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

7

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

9

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

10

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı