Alanyaspor'da hedef UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak

Alanyaspor

Alanyaspor'da hedef UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak

ANTALYA (AA) - Alanyaspor Kulübü Baskani Hasan Çavusoglu, UEFA Avrupa Ligi'nde iki ön eleme maçi yapacaklarini belirterek, hedeflerinin gruplara kalmak oldugunu söyledi.

Çavusoglu, Cengiz Aydogan Tesisleri'nde, gazetecilere yaptigi açiklamada, ligin ilk maçlarinin her takim gibi kendileri için de zor oldugunu dile getirdi.

Deplasmanda Sivasspor gibi güçlü bir rakiple oynadiklarini hatirlatan Çavusoglu, "Bu maçta oynayan yeni transferlerimiz iyiydi. Çok iyi mücadele ettiklerini düsünüyorum." dedi.

Takimdaki eksikliklerin teknik heyet tarafindan tespit edildigine deginen Çavusoglu, bu eksikleri gidermek için çalismalarin devam ettigini bildirdi.

Çavusoglu, giden oyuncularin yerlerine yeni oyuncular transfer ettiklerini belirterek, "Takimdan 12'ye yakin oyuncumuz gitti ama hemen hemen 10 oyuncu da transfer ettik. Gidenlerden takimda kalmasini istedigimiz oyuncu sayisi 2-3 taneydi. Birisini Besiktas ile takas yaptik. Nsakala da Besiktas'a gitti. Papiss Cisse de zaten su anda herhangi bir kulübe gitmedi. O da kalmasini istedigimiz bir oyuncuydu. Diger oyuncularimiz da zaten tesekkür edip gönderecegimiz oyunculardi. Hepsinden de katki aldik." diye konustu.


- "Limitimize göre hareket edecegiz"


Transferi kapatmadiklarini, sartlara göre yeni transfer yapabileceklerini anlatan Çavusoglu, "Kesin transfer olacak' diye bir sey yok. Limitimize göre bakip degerlendirecegiz. Belki kiraya gidecek oyuncularimiz da olur. Buna göre degerlendirme yapacagiz. Özellikle bu maçi da atlattiktan sonra teknik heyetimizle oturup bir degerlendirme yapacagiz insallah. Takimimizda su anda yeteri kadar oyuncu var. Yeterince oyuncu kalitesi de var. Kanat oyuncusuyla ilgili de bir çalismamiz var ancak tabii ki limitleri de asmamamiz lazim. Limitimize göre hareket edecegiz insallah." ifadelerini kullandi.

Alanyaspor'un tarihinde Avrupa kuplarinda ilk kez mücadele edeceginin hatirlatilmasi üzerine Çavusoglu, "Avrupa kupalarinda önümüzde iki tane takimi elememiz lazim. Bu takimlari öncelikle elememiz gerekiyor. Bizim de hedefimiz tabi nereye kadar gideriz bilmiyorum ama gruplara kalmak. Burada hedef belli. Hiç kimse buradan geri adim atmak istemez. Bu nasip kismet isi, biz elimizden geleni yapacagiz." dedi.


- "Bakanligimizin aldigi kararlar önemli"


Ligin ilk yarisinin seyircisiz oynanmasi konusunda önceligin saglik oldugunu aktaran Çavusoglu, bakanligin aldigi kararlarin önemli oldugunu dile getirdi.

Çavusoglu, ikinci yarinin kesin seyircili oynanacak diye bir sey olmadigini, Saglik Bakanligi ve Bilim Kurulunun raporlarina göre, Türkiye Futbol Federasyonunun talimatlarina göre hareket edilecegini söyledi.


- "Kombine almak isteyen çok taraftar var"


Taraftarlarin kombine alarak takimlarina destek olmak istedigini vurgulayan Çavusoglu, sunlari kaydetti:

"Maçlara gitsek de gitmesek de takimiza destek olmak için kombine almak istiyoruz' diyen taraftar çok. Mutlaka diger takimlarda da bu fikirde olan taraftar vardir. Bu da federasyonla görüsülmesi gereken bir konu. Aslinda bir zarari olmaz. Kombineyi açarsin, herkes kombine alir. Takimina destek verir. Maçlar seyirciye açildiginda da taraftar gider ya da hiç gitmez. Bu düsüncede olan Alanyasporlu gönüldaslarimiz çok fazla. Insallah önümüzdeki günlerde bunu degerlendirmeye alacagiz." seklinde konustu.

Alanyaspor'un lige ilk çiktigi yillarda düser algisinin son iki yildir artik konusulmadigini dile getiren Çavusoglu, islerini iyi yapmaya çalistiklarini dile getirdi. Alanyaspor'un çiktigi gibi düser söylemlerine bakmadiklarini anlatan Çavusoglu, "O dönem onu söyleyenler simdi söylemiyor. Alanyaspor'un iyi yönetildigini gördüler. Tabii ki futbolda her sey olabilir. Türkiye'de bugün baktiginiz zaman 5 takim hariç herkes çikabilir düsebilir. Bunlar olagan seyler. Bizim yönetim olarak bütün gayretimiz Alanyaspor'u ligde tutup, iyi yerlerde mücadele etmek. Lige renk katmaya devam etmek." degerlendirmesinde bulundu.



Bölgeden 16.09.2020 12:32:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da toz taşınımı etkili oluyor

2

Hatay'da cami önünde silahlı saldırıya uğrayan imam hayatını kaybetti

3

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

4

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

5

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

6

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

7

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

8

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

9

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi